Annons

Anställer fler sommararbetare – mitt i krisen

zoom Claes Västerteg, vd för Två Skyttlar, utökar personalstyrkan inför sommaren.  FOTO: Amanda Falkman
Claes Västerteg, vd för Två Skyttlar, utökar personalstyrkan inför sommaren. FOTO: Amanda Falkman
NYHETER. Trots krisen har vd:n för konferensanläggningen Två Skyttlar i Marks kommun bestämt sig för att sommaren 2021 ska bli den bästa någonsin. – Vi anställer 60 procent fler sommararbetare jämfört med förra året, säger Claes Västerteg.
Annons

Antalet anmälda sommarjobb hos Arbetsförmedlingen har minskat kraftigt i spåren av pandemin – och många ungdomar riskerar att bli utan sina första viktiga arbetslivserfarenheter. Ett företag som tvärtom – kommer att kunna erbjuda fler sommarjobb än vanligt – är Två Skyttlar.

– Att vi anställer nu ser vi som en investering eftersom vi är övertygade om att vi kommer behöva mer personal i framtiden, både fast- och extrapersonal. Att kunna erbjuda sommarjobb ger oss en möjlighet att hitta framtida stjärnor, säger vd Claes Västerteg.

Ni erbjuder fler ungdomar än vanligt sommarjobb mitt i pandemin, hur känns det?  

– Det känns fantastiskt. För vår del handlar det här också om att ingjuta lite framtidstro. Vi är den största aktören inom besöksnäringen i vår kommun, så vi känner även att vi har ett ansvar att ta på oss ”ledartröjan” och visa vägen framåt.

Före pandemin erbjöd ni inte lunch under sommarmånaderna – men den här sommaren kommer ni att hålla lunchöppet, hur kommer det sig? 

– Förra sommaren såg vi att det fanns en efterfrågan. Då hade vi inte en tillräckligt stor personalstyrka, vi kunde helt enkelt inte möta gästernas behov. I sommar kommer personalstyrkan vara större, vilket innebär att vi kan erbjuda en högre servicenivå.

Kan du berätta om sommaren 2020, hur såg situationen ut för er då?

– Sommaren 2020 var annorlunda mot vad vi var vana vid, vi gick in i sommaren utan att riktigt veta hur den skulle falla ut. Vi visste att de grupper som tidigare år varit basen i vår sommarverksamhet inte skulle ha möjlighet att komma. Vi visste inte hur resandet skulle se ut eller vilken typ av gäster som skulle vilja besöka oss. Men trots det och trots avsaknaden av utländska gäster så blev sommaren helt ok för oss.

Varför har ni bestämt er för att satsa mer än någonsin nu, pandemin pågår ju fortfarande? 

– Med sommaren 2020 i bagaget så har vi sett vad vi behöver utveckla och satsa på för att kunna erbjuda en bättre upplevelse för våra gäster. Det har skapat en lust att utveckla än mer och driva framåt. Trots pandemin finns det en stor lust att uppleva nya saker och kanske framförallt vara ute i naturen. Att vi storsatsar inför sommaren 2021 är ett led i vår fortsatta utveckling av företaget.

Hur tror du att sommaren 2021? 

– Vi hoppas och tror på en kanonsommar. Vår målsättning är att den ska bli vår bästa någonsin, då krävs en ökning med ca 10 procent jämfört med 2020.