Annons

Äntligen fest och långsiktig planering

zoom Alexander Clarensius, vd Shuffle Group
Alexander Clarensius, vd Shuffle Group
NYHETER. Restriktionerna släpps och Shuffle Group firar med fest. För första gången på länge kan de planera långsiktigt och det kommer behövas mer personal.
Annons

 – Nu känns det på riktigt, sist hade man lite ont i magen men nu känns det som att pandemin snart kan vara över, säger Alexander Clarensius, vd Shuffle Group i Göteborg om att det nu inte längre finns några krav på vaccinationsbevis, avstånd mellan borden och deltagarbegränsningar.

Suget efter att få gå ut och fira är stort och enligt Alexander Clarensius märks det även på restaurangerna, som fått mycket sena middagsbokningar. För att fira att restriktionerna släpps drar Shuffle Group i gång med en fest på klubben Excet redan ikväll.

– Man har ju saknat trånga dansgolv, barköer, glada festsugna gäster, bra musik och att folk inte behöver stressa hem vid en viss tid. Våra gästlistor och sociala medier ger en antydan om att det kan bli fullt hus.

Dock tror inte Alexander Clarensius att trycket kommer vara riktigt lika högt som i höstas när restriktionerna lättade under en period.

– Då hade människor suttit hemma i ett och ett halvt år. Ungdomar som fyllt 18, till och med 19, hade aldrig varit ute på krogen. Nu var det inte lika länge sen som folk hade den möjligheten. Det kommer vara mycket folk, men nog inte lika många som i oktober.

Mer personal

Lättade restriktioner innebär gasen i botten för Shuffle Group. Clarensius menar att de nu kan börja planera långsiktigt igen och har höga förhoppningar på både restauranger och klubbar. Men med många projekt i gång krävs också en stabil arbetsstyrka.

– Inför förra öppningen hade vi ingen personal kvar alls. Vi hade haft stängt i ett och ett halvt år och behövde bygga upp en helt ny arbetsstyrka.

När ytterligare en våg kom och nya restriktioner infördes valde Shuffle Group att behålla den fasta personalen – trots att det inte fanns jobb för alla.

– Det gör att vi inte sitter i en jättesvår situation idag, för vi vet ju att det är svårt att hitta personal med rätt kompetens. Allra svårast är det att hitta kockar och bartenders. Dock kommer vi behöva mer serveringspersonal framöver, säger Alexander Clarensius.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...