Annons

Är det här Nordens bästa matdestination?

zoom Sivans osthandel i Vara. En del av många viktiga stopp för västsvensk matturism.
Sivans osthandel i Vara. En del av många viktiga stopp för västsvensk matturism.
NYHETER. Västsverige kan komma att vinna pris som Nordens bästa matdestination. Det vet vi efter att nyinrättade priset Embla Nordic Food Award delats ut i Köpenhamn 24 augusti.
Annons

Det är Turistrådet Västsveriges och Lokalproducerat i Västs arbete med det gemensamma varumärket och nätverket Smaka på Västsverige som nomineras i kategorin som Nordens bästa matdestination.

–Jag är väldigt glad över nomineringen till Embla Nordic Food Award! Syftet med Smaka på Västsverige är att lyfta Västsverige som matdestination och sätta fokus på våra fantastiska lokala råvaror, som i förlängningen ska locka fler turister hit, och det här känns som ett kvitto på att vi gör ett bra jobb, säger Fredrik Lindén, vd Turistrådet Västsverige.

 

Tuff konkurrens

Man konkurrerar med de nordiska grannländernas nomineringar: bland andra Røros i Norge, gästhus-turer i finska Nordkarelien – och den danska huvudstaden, känd för sin gastroturism.

Bakom det nya matpriset Embla står Nordiska Bondeorganisationers Centralråd (NBC). Den första prisutdelningen äger rum i samband med matkonferensen ”Better food for better people” i Köpenhamn den 24 augusti. Vinnare utses i sju olika kategorier, som alla innehåller en nominering från varje nordiskt land.

– Otroligt roligt att Smaka på Västsverige blivit nominerade. Det känns extra kul att allt hårt arbete som företagen i nätverket lägger ner uppmärksammas. Nu hoppas vi på vinst den 24 augusti, säger Evelina Svaninger, verksamhetsledare Lokalproducerat i Väst. 

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...