Annons

Årets Spachef kombinerar östfilosofi med tydliga ramar

zoom
"En utmaning som spachef är att få alla att jobba mot samma mål", säger Anna Rehn. Foto: Asia Spa
NYHETER. Årets Spachef är Anna Rehn på Varbergs Stadshotell och Asia Spa. Priset delades ut under Spadagarna som i veckan anordnades av branschorganisationen Svenska Spahotell.
Annons

– Det känns väldigt ärofyllt, jag känner mig hedrad, och samtidigt tillfaller utmärkelsen verkligen alla de kollegor som jobbar på Asia Spa och Stadshotellet.

Anna Rehn har varit med sedan Asia Spa öppnade 2001, och har varit spachef sedan 2008.  Hon har sin bakgrund inom yogan och är utbildad yogainstruktör. Motiveringen från Svenska Spaförenigen lyder bland annat: ”Årets spachef är en driven engagerad och professionell person”.

Vad krävs av en bra spachef?

– Det gäller att man är ett fungerande team, så den stora utmaningen är att samarbeta bra och att få alla att jobba mot samma mål.

Nämn några av era mål?

– Dels så vill vi att varje gäst som besöker oss ska ta del av den österländska filosofin, och få tid att bara vara, att slappna av och släppa vardagen för en stund. Sedan ska alla känna sig sedda och välkomna, och där handlar det om att personalen är närvarande i stunden, är lyhörd för gästens behov, och tar tid för varje gäst. Personalen ska alltid finnas där, men inte synas och ta för stor plats.

Så hur jobbar i konkret mot era mål?

– Vi har hand om något av det viktigaste i folks liv, tid, både våra gäster och vår personal tillbringar sin tid här, och då vill vi göra det bästa av den. För våra medarbetare är det viktigt med tydliga ramar, och att man når ut med kommunikation och information i tid, att allt ska vara förberett för att undvika stress.

– Sedan handlar det för mig om att se individernas behov. Alla är olika så vi försöker använda varje individs styrkor och se till att personalen hamnar där den gör det bästa jobbet, och tycker det är roligast.

Hur återspeglas Asia Spas filosofi i det dagliga arbetet bland personalen?

– Jag tror att om man söker sig hit så har man de intressena själv, vilket ger en styrka i personalgruppen. De får en gemensam nämnare i sina intressen, vilket skapar en gemenskap i arbetsgruppen.

Vad betyder utmärkelsen för dig och Asia Spa?

– Det är en bekräftelse på att vi gör någonting bra, att bli uppmärksammade för att vi har stått fast vid vår linje och vår österländska filosofi. Det är ett kvitto på att det vi gör syns.