Annons

Astrid Lindgrens Värld och Kolmården i ny turistsatsning

zoom Joacim Johansson, vd för Astrid Lindgrens Värld är positiv till samarbete med Kolmården. FOTO: Astrid Lindgrens värld.
Joacim Johansson, vd för Astrid Lindgrens Värld är positiv till samarbete med Kolmården. FOTO: Astrid Lindgrens värld.
NYHETER. Regionala politiker har skrivit under en avsiktsförklaring för ökat turistsamarbete mellan norra Kalmar län och Östergötland. Genom gemensam marknadsföring ska framför allt Astrid Lindgrens Värld och Kolmårdens djurpark locka besökare till regionen.
Annons

Tanken är att marknadsföringsinsatsen ska lyfta fram regionen som landets mest familjevänliga geografiska område. Legoland i Danmark är en inspirerande förebild, då hela regionen har gynnats av nöjesparkens popularitet.

– Om vi kan samverka för att locka fler besökare till den här regionen så gör vi gärna det. Jag vet ju att våra gäster ofta besöker Kolmården också – man reser runt med sin familj och stannar för olika aktiviteter, säger Joacim Johansson, vd för Astrid Lindgrens Värld.

En hel del synergieffekter

Idén om ett utökat samarbete har funnits under en tid, även om det är först nu den har formaliserats. Det är regionråden Anders Andersson (KD) och Karin Helmersson (C) i Kalmar som tillsammans med de östgötska regionråden Eva Andersson (S) och Per Larsson (KD) har undertecknat avsiktsförklaringen.

– Det finns många idéer och planer framåt. Vi ser en hel del synergieffekter när det gäller vårt samarbete med Kolmården, säger Joacim Johansson.

Siktar på öppning i maj

Precis som för många andra var 2020 ett mörkt år för den populära temaparken i Vimmerby.

– Vi hade i princip stängt hela förra året och gick enormt mycket minus. Men nu blickar vi framåt och har siktet inställt på öppning i maj. Vi har rekryterat omkring 150 medarbetare till vår teaterensemble och 300 personer som ska sköta parken.

Exakt hur det kommer att se ut praktiskt när det kommer till restriktioner och anpassningar är förstås inte klart än. Men Joacim Johansson har pratat mycket med politiker och myndigheter under året och tolkningen av de signaler han fått är att det kommer vara möjligt att öppna till sommaren.

– Och det verkar finnas en marknad för det. Folk har redan börjat boka rum i boendet som finns i direkt anslutning till parken, även om det förstås är låga volymer jämfört med hur det såg ut före pandemin, säger Joacim Johansson.

Philips MediaSuite  – Nu med Netflix och Chromecast built-in

Philips MediaSuite – Nu med Netflix och Chromecast built-in

Enkel för gästerna att använda och kostnadseffektiv för hotellen. Philips MediaSuite är marknadens mest kompletta TV för hotell och professionella verksamheter