Annons

Avskalad upplevelse i Tänndalen prisas

zoom Topptur i Tänndalen. Pressbild
Topptur i Tänndalen. Pressbild
NYHETER. I helgen öppnar Tänndalen för säsongen – och det gör de med flaggan i topp. De blev nyligen utsedda till Skandinaviens bästa skidort.
Annons

Tänndalen blev nyligen utsedda till Skandinaviens bästa skidort i Nordic Bench undersökning, som genomförts för andra året i rad. Den lilla orten i västra Härjedalen vann i hård konkurrens med Skistar-jättarna Trysil och Vemdalen, som hamnade på fjärde respektive femte plats.

– Det är en jätteviktig utnämning för oss. Det är ett kvitto på att man inte behöver vara störst för att vara bäst – man kommer långt på en härlig, genuin stämning, säger William Jonasson, marknadsansvarig på Tänndalen.

Mer än fjäll

I undersökningen angavs boendet, längdskidåkningen och skidbackarna som grund till toppbetyget. Men William Jonasson tror att det handlar om något mer eftersom det är många anläggningar som har bra fjäll och bra skidåkning.

– Upplevelsen av naturen blir mer avskalad här – fjällen, tystnaden och snön står i centrum. Jag tror också att vår fantastiska personal, som gör att gästerna känner sig sedda, bidrar till att vi står ut från mängden.

Viktig kontinuitet

William Jonasson menar att hemligheten bakom framgången hos gästerna ligger i att många anställda kommer tillbaka säsong efter säsong. Det bidrar till det genuina intrycket.

– Jag tror att personalen beger sig hit och stannar av samma anledning som våra besökare. De trivs i lugnet nära naturen, långt från vardagsstressen.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...