Annons

Baylan KU-anmäls 

zoom Foto: Besöksliv
Foto: Besöksliv
NYHETER. Ryckiga besked och en långsam hantering av företagsstöden kan bryta mot lagen, enligt Moderaterna, som nu KU-anmäler näringsminister Ibrahim Baylan.  
Annons

I mitten på hösten kom beskedet att omställningsstödet förlängs från augusti. Men först i mars eller april kommer det att kunna betalas ut, enligt de senaste beskeden.

– Det har tagit månader, ibland halvår, från en kris sker till dess ett företag kan ansöka och få hjälp. Risken är att många företag och jobb kan gå förlorade under tiden, säger Moderaternas näringspolitiska talesperson Lars Hjälmered till Dagens Industri.

Dröjsmålen i samband med stöden har skett i flera led, enligt anmälan: Väntan på besked om stöd, väntan på lagförslag, väntan på nödvändig anpassning hos myndigheter och slutligen väntan på myndigheternas handläggning.

I budgetpropositionen för 2021 tog inte regeringen hänsyn till risken för en andra våg, vilket ledde till onödiga dröjsmål med stöd, enligt anmälan.

– Senfärdigheten kan få stora effekter. Då är det rimligt att KU tittar på det, säger Lars Hjälmered till tidningen.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...