Annons

Besökslivs nya bloggare vill spräcka fördomarna om norr

zoom Entreprenörskap, platsmarknadsföring och destinationsutveckling är några av de ämnen Besökslivs nya bloggare Emma Graméus ska skriva om . Foto: Privat
Entreprenörskap, platsmarknadsföring och destinationsutveckling är några av de ämnen Besökslivs nya bloggare Emma Graméus ska skriva om . Foto: Privat
NYHETER. Besökslivs nya bloggare, Emma Graméus, som även driver bloggen Norrlandspepp, ska övertyga våra läsare om att Norrland är något alldeles extra. Emma ska bland annat bjuda på reflektioner kring entreprenörskap och destinationsutveckling och glimtar från sitt yrkesliv som turridningsguide.
Annons

Välkommen som ny bloggare på Besöksliv, vem är du och vad gör du?

– Emma heter jag och jag bor i en liten by några mil utanför Kiruna som heter Paksuniemi. När jag inte försöker övertyga alla om att den här delen av Sverige är något alldeles extra så jobbar jag på guideföretaget Ofelaš Islandshästar i byn Puoltsa. En charmig gård i skuggan av Kebnekaise där islandshästen står i centrum.

Du kallar dig själv för Norrlandsnörd, berätta.

–Det är helt enkelt ett roligare sätt att förklara min kärlek på. Precis på samma sätt som jag använder namnet på min blogg, ”Norrlandspepp”. Jag är helt enkelt pepp på Norrland, precis som andra är pepp på skidåkning, aktier eller OS.

Varför driver du en blogg om Norrland?

– Av flera olika anledningar, det grundar sig i en tanke någon gång kring 2010-2011 när jag var arbetslös och bodde i Åre. Jag hade kontakt med en arbetsförmedlare på telefon som sa till mig “Men du som är så driven och engagerad, varför flyttar du inte söderut där jobben finns”. Förmodligen sagt i all välmening, men något växte fram i mig där och då. Så med Norrlandspepp vill jag försöka visa, som många andra redan gör, att det går alldeles utmärkt att vara driven och engagerad och bo i Kiruna. Och att det rent av är härligt!

Vad kan Besökslivs läsare förvänta sig av dina blogginlägg här?

– Läsarna ska bjudas in i min värld, med allt vad det innebär. Skidåkning i fjällen varvat med reflektioner och funderingar gällande branschen. Kanske något inlägg då och då för att försöka spräcka fördomarna om norr. Jag ska också dela med mig av sånt som har fångat mitt engagemang för stunden, ofta är det projekt i glesbygd eller nya företagsidéer. Men kan också vara att en lokal stjärna släppt en ny låt. Jag är svag för entreprenörskap och människor som brinner för något, och tycker att det är väldigt viktigt att lyfta just de människorna som vågat. Jag vill helt enkelt försöka sprida Norrlandspepp.

Brinner du för några särskilda ämnen?

– Entreprenörskap, platsmarknadsföring och destinationsutveckling.

Hotellsystemet som kunde tillgodose alla Åhus Seasides behov

Hotellsystemet som kunde tillgodose alla Åhus Seasides behov

PMS-systemet VisBook har över 1 000 kunder inom besöksnäringen i Norden och växer snabbt, inte minst i Sverige där antalet nya kunder har mer än fördubblats under de senaste två åren. En av de nya kunderna är Åhus Seasid...