Annons

Besöksnäringen sörjer Nina Christensson

zoom
NYHETER. En positiv kraft, inspirerande och stark. Kollegor i besöksnäringen minns Malmös restaurangdrottning Nina Christensson och delar vad hon har betytt för dem personligen och för hela branschen.
Annons

I veckan kom beskedet att Nina Christensson, tidigare ordförande i Visita Södra och som drev restaurangerna Smak på Malmö Konsthall, Bastard och Slagthuset MMX gått bort efter en tids sjukdom.

Hon lämnar ett stort tomrum efter sig i Malmös restaurangvärld och näringsliv, många i branschen sörjer henne. Här följer några röster:

Mikael Ahlqvist vd Etagegruppen, Malmö

”Nina och jag har jobbat ihop i många år, hon var liksom jag krögare länge. Vi satt i Visita Södras styrelse och i huvudstyrelsen tillsammans och vi har rest mycket. Jag kan säga det att en mer engagerad människa, som bryr sig så mycket om andra – det har jag sällan skådat. Vad som låg henne så varmt om hjärtat och som var hennes drivkraft, det var att hjälpa andra människor och det på andra sätt en vad en renodlad entreprenör gör.

Nina var drivande i sammanhang och föreningar som inte bara innebar att ett företag ska visa resultat, hon brydde sig om de värden som inte går att sätta ett pris på. Hon verkade för alla sorters individer och inte bara för att göra business.

Det var inte många månader sedan vi sågs sist, det kom som en chock för mig när jag fick höra att hon gått bort.

Nina var en genuint glad människa, full av nya idéer varje gång vi träffades. Under pandemin, när allt såg så mörkt ut för branschen var hon övertygad om att allt skulle lösa sig och hon trodde på framtiden. Hennes engagemang kommer att vara så saknat, både vad det gäller att driva företag men framför allt för att hon var en godhjärtad människa.”

Sadoo Iskandarani, grundare Laziza mat och event AB

”Jag lärde känna Nina på en tillställning när hon blev invald i Visita. Det allra första jag tänkte på, redan innan vi pratat med varandra var vilken grymt stark kvinna hon var. En riktig förebild inom krogbranschen som ju är rätt mansdominerad. Jag minns också så väl – och kommer ihåg att jag gick hem och berättade för min fru, att hon gick fram till mig och sa något som verkligen gav mig luft under vingarna.

Jag hade ett litet företag då och var liten i sammanhanget men hon gick fram till mig och sa att jag hade ett grymt rykte och att hon var stolt över det jag gjort. Hon sa det dessutom framför alla. Jag blev så otroligt glad, hon var en person som var noga med att ge beröm.

Vi fortsatte att träffas då och då under de följande tio åren, i andra sammanhang inom näringslivet i Malmö. Det var alltid så inspirerande för mig att se någon som trots sin långa erfarenhet fortfarande hade en sådan glöd och kärlek till branschen, det fick mig att känna att jag också kommer att ha det lika länge.”

Claes Sandvig, Regionsansvarig Visita Södra

”Nina var en riktig idéspruta och hon var långt före sin tid. Jag kommer ihåg att hon satte ut handskrivna skyltar över salladsbuffén på restaurang Smak i Malmö, de uppmanade att man inte skulle ta så mycket på en gång och hellre gå flera gånger – avsändaren var ”råvarukärlek”. Så hon låg före i hela hållbarhets och matsvinns-tänket.

Hon hade en otrolig känsla för mat, dryck och gästens välbefinnande. Nina var alltid glad och trevlig med en stor kärlek för branschen- hon brann verkligen för det här. Den senaste tiden blev hon delägare i Bastard och brandade om Roots, hon var dessutom delaktig i Slakthuset. Hon hade alltid projekt på gång och kommer lämna ett stort tomrum efter sig. Vi kommer att sakna henne.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...