Annons

Bicky Chakraborty öppnar nytt: ”Hade velat kalla det Posthotellet”

NYHETER. Hela 19 000 kvadratmeter på bästa adress i Uppsala. I vår slår Elites nya hotellsatsning upp portarna. Redan nu har de börjat rekrytera till de totalt sjuttio positioner som ska utgöra personalstyrkan.
Annons

I början av nästa år öppnar Elite Hotel sitt 33:e hotell, i Uppsala. Det är kedjans första hotell i staden och inryms i en ny byggnad i direkt anslutning till det gamla Posthuset intill Uppsala centralstation.

Enligt Elite Hotels vd, Bicky Chakraborty, kommer hotellet att sticka ut.

– Målet är ett centralt beläget affärshotell som även ska tilltala weekendgäster och lokalinvånare. Det speciella är att det redan finns en postbyggnad på plats där landshövdingen Peter Egardt sitter. Blandningen mellan det gamla och det nya gör att det blir ett landmärke i staden, säger han.

Hemliga restaurangplaner

Det nya kvarteret består totalt av 19 000 kvadratmeter hotell- och kontorsytor. Själva hotellet kommer att ha 200 rum och på den översta våningen ska en restaurang inrymmas med utsikt över Uppsalas takåsar. Konferenslokaler kommer både att finnas här och på bottenvåningen, där det även byggs en stor Bishops Arms-pub och ett gym.

Det som kommer att sälja in hotellet är läget, framhåller Bicky Chakraborty.

– Location, location, location, det är vår största selling point. Hotellet ligger nära centralstationen, man kan se tågen rulla in i staden direkt från receptionen. Det finns många hotell i staden, men vi kan konkurrera genom att bli det bästa affärshotellet med de vassaste faciliteterna. Vi har stora planer för vår restaurang, som jag inte kan berätta om just nu. Vi tror att vi kan skapa något som blir intressant även för lokalinvånarna.

I dag går hotellet under arbetsnamnet Elite Hotel Academia, men Bicky Chakraborty hade gärna valt ett annat namn.

– Jag hade velat kalla det för Posthotellet, men det finns ju redan ett sådant i Göteborg och vi vill inte kopplas samman med det. Vi kommer inte att ha några likheter med det hotellet, det här är en helt annan typ av byggnad.

Ska rekrytera 70

Elite Hotel Academia började byggas i slutet av 2015 och förhoppningen är att det ska öppna i början av 2017. Kostnaden kommer att landa på cirka 300 miljoner kronor.

Rekryteringsarbetet har precis kommit igång och enligt Bicky Chakraborty har kedjan en fördel av sitt god rykte.

– Att hitta personal är en fråga som alla brottas med. Men duktigt yrkesfolk söker sig till hotell med bra renommé, vi är ett familjeägt bolag som drivits längst i Sverige i samma regi. Vi kommer att behöva upp till femtio heltidsanställda, totalt handlar det om att rekrytera runt sjuttio personer.