Annons

Billingehus växer – öppnar nytt spa

zoom Amanda Oskarsson
Amanda Oskarsson
NYHETER. Efter ägarbyte och omfattande renovering är det dags för nästa stora nyhet för Billingehus i Skövde. I maj öppnar hotellet ett 2 000 kvadratmeter stort spa.
Annons

På berget Billingen, ett av Västergötlands femton platåberg, ligger hotellet Billingehus som invigdes redan 1970. Sedan våren 2022 är det familjeägda Lotus Hotel Group som äger och driver hotellet i Skövde. I samband med ägarbytet stängde Billingehus för renovering under ett och ett halvt år. När hotellet nyöppnade i somras var det med en renoverad interiör med 236 hotellrum, restaurang, mötesrum, nya barer och uppdaterade tekniska system.

– Naturen och det tidstypiska för 1970-talet har varit en inspiration för renoveringen. Vi har haft stort fokus på att ta hand om huset så att det ska kunna leva vidare och blomma ut till sin fulla potential. Vi älskar att ta hand om äldre hus på ett sätt där vi låter det genuina få finnas kvar tillsammans med det nya. Våra besökare kommer både känna igen sig och bli överraskade, säger Amanda Oskarsson, projektledare och arkitekt på Lotus Hotel Group.

En plats för själ och hjärta

När Billingehus öppnar det 2 000 kvadratmeter stora Earth Spa i maj sätter det punkt för den första etappen av omgörningen. Ett spa tar hotellet närmare visionen som grundarna Arne och Maja Sandberg hade om en mötesplats med syfte att ta hand om hela människan – en plats för själ och hjärta.

– Med sitt unika läge blir Billingehus en miljö bortom den traditionella spaupplevelsen. Här skapas en plats för den så viktiga vilan likväl som aktiv rörelse, både ute och inne, säger Amanda Oskarsson.

Den som besöker Earth Spa kommer bland annat kunna njuta av tre varma källor, olika typer av bastu, avslappningsrum och ljusterapi, yogasal, gym, telounge och ett stort utbud av behandlingar.

– Skövde kommun har gjort en outdoor-satsning på berget Billingen, med utveckling av vandringsleder, skidspår med konstsnö och mountainbikespår. Snart kan den som besöker destinationen kombinera utomhusäventyr med avkoppling hos oss.

Ny tillbyggnad 2025

 Sedan nyöppningen i somras har Billingehus lockat ett brett spann av besökare, allt från äventyrare, mötesgäster och vandrare till familjer och livsnjutare – både Skövdebor och tillresta gäster från hela landet. Förhoppningen är förstås att spasatsningen ska locka ännu fler.

– Vi gör det här eftersom vi ser att det finns en efterfrågan. Nu mer än någonsin vill man lägga tid på sig själv och sin familj, ta hand om sin hälsa och ta sig tid att umgås med dem man tycker om.

I början av 2025 öppnar en tillbyggnad som inkluderar ytterligare spadelar med tre pooler, takrestaurang samt en kongress- och eventlokal för cirka 700 personer.

– Med tillbyggnaden färdigställd kommer Billingehus, med alla sina reseanledningar, vara redo att bli den givna destinationen för resande från hela landet. Och detta märks redan i förfrågningar då läget, platsen och möjligheterna attraherar stort, säger Amanda Oskarsson.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...