Annons

Branschen firar nystart- kampanjen kickar i gång

zoom Inlägg under #låtoss  Instagram
Inlägg under #låtoss Instagram
NYHET. Från Toftaholms Herrgård och Waxholms Hotell, restaurang Bamboo i Munkedal och på Hotell Mossbylund- i går firades det i hela landet under kampanjen #låtoss, initiativet från Visita för att makthavare och beslutsfattare ska visa sitt stöd för besöksnäringen.
Annons

I Göteborg träffades restaurangägare, kommunalpolitiker och tjänstemän på en gemensam after work på Joe Farelli´s på Avenyn för att fira att restriktionerna slopats och för att avsluta de regelbundna möten som ägt rum sedan ett år tillbaka i Visitas regi. Frida Arvidsson är regionsanvarig för Visita Västra.

– Det är så roligt att vi äntligen fick bjuda in till något riktigt positivt och kunde umgås under trevliga former. Jag blev så glad att så många av de politiker som medverkat på de tidigare mötena på Farelli´s kom och firade med oss, säger hon.

På sociala medier har det redan samlats mängder av inlägg under kampanjens hashtag, Centerpartiets partiledare Annie Lööf, Finansborgarrådet Anna König Jerlmyr (M), Riksdagsledarmötena Janine Alm Ericson (MP) och Åsa Eriksson (S) är bara några av alla som uttrycker glädje och hopp för besöksnäringen framöver.

Företagare inom besöksnäringen har dessutom passat att bjuda in till vårens events och presentera nya aktiviteter genom tagga sina inlägg med #låtoss, från stora hotellkedjor till lokala lunchrestauranger, kursgårdar och spaanläggningar- många har passat på att hälsa både nya och gamla gäster välkomna tillbaka.

På Farelli´s samlades bland andra Axel Darvik, vice ordförande i Kommunstyrelsen, Emmyly Bönfors, kommunalråd och ledamot i kommunfullmäktige Göteborg, AnnaSara Perslow, ledamot i kommunfullmäktige och ordförande i Park- och naturnämnden, Fredrik Lindén, vd Turistrådet Västsverige och Peter Grönberg vd på Göteborg & Co. Frida Arvidsson ser ljust på framtiden.

– Självklart är det en lång väg tillbaka för hela besöksnäringen men nu är vi äntligen på väg. I Göteborg stad har man kommit långt med förslag på lättnader för besöksnäringen som snart ska upp i Kommunfullmäktige för beslut, det är vi tacksamma för, säger hon.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...