Annons

Oklart kring sänkt moms på naturguider

zoom KD och M höjde momsen på naturguider från 6 till 25 procent i sin budget. <br />
Om regeringen
KD och M höjde momsen på naturguider från 6 till 25 procent i sin budget.
Om regeringen "återställer" den som C lovat är oklart.
Foto: Naturturismföretagen
NYHETER. Annie Lööf lovade sänkt moms på naturguider när hon presenterade Januariavtalet. Men i Januariavtalet lyser momsfrågan med sin frånvaro. "Vi ska driva frågan hårt”, säger partiets pressrepresentant.
Annons

KD och M höjde momsen på naturturismtjänster från 6 till 25 procent i sin budget för 2019. Men under presskonferensen inför det nya budgetsamarbetet mellan C, S, MP och L lovade Annie Lööf att ”återställa” momsen.

”Vi återställer momsen till 6 procent (från 25) på turistföretag på landsbygden, – naturguider, som är en viktig del för besöksnäringen runt om i Sverige”, sa Cs partiledare under presskonferensen den 11 januari i år.

I Januariavtalet som presenterades den 18 januari står det dock ingenting om Centerpartiets utfästelse.

– Precis, det står inte i Januariavtalet, men denna fråga är någonting som C kommer att driva hårt i kommande budgetförhandlingar med regeringen, säger Stina Wernersson, pressekreterare på Centerpartiet.

Annie Lööf sa underpresskonferensen inför Januariavtalet att Centern skulle återställa momsen, som M och KD höjde från 6 till 25 procent i sin budget för 2019. Vad är det som gäller?

– Centerpartiet försvarar den nedsatta momsen och prioriterar denna fråga i våra förhandlingar om vårändringsbudgeten, säger Anna Simon-Karlsson, pressekreterare på Centerpartiet.

Något vidare besked ger inte Centerpartiet i dagsläget.

– Innehållet i budgeten kommer att presenteras först i april, och det är därför slutgiltigt besked dröjer något, säger Anna Simon-Karlsson.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...