Annons

Camping blir studentboende i brist på efterfrågan

zoom Foto: Borås Camping
Foto: Borås Camping
NYHETER. Borås camping styr om verksamheten på vinterhalvåret och erbjuder studentbostäder. Skälet är ett minskat intresse för vintercamping till följd av pandemin.
Annons

– Vi har historiskt sett inte aktivt satsat på vintercamping, även om vi haft öppet året runt, vilket vi nu har valt att inte ha kommande vinter och tillsvidare, säger Jeanette Lindström, vd för Borås Djurpark.

Vad beror den försämrade efterfrågan på?

– Efterfrågan har minskat vintertid de senaste åren och i och med detta år, med pandemin så har det varit ett större tapp då vi förlorat våra nordiska grannländer och gäster från norra Europa på grund av de reserestriktioner som gällt.

Hur länge har ni funderat på att använda den som studentboende, har det funnits ett behov av studentboenden i Borås?

– Vi har funderat det senaste året i och med ett ökat behov i staden tack vare vår högskola och nu även polishögskola.

I och med omställningen drar man ned på antalet helårsanställda från 5,6 tjänster till 1,5, men när campingsäsongen startar igång så hoppas Jeanette Lindström kunna anställa lika många säsongsmedarbetare som tidigare år.

De 24 tillgängliga stugorna finns tillgängliga att hyra från och med början av december, inför vårterminen 2021.

I vilken utsträckning kan den här affärsidén kompensera för uteblivna intäkter från campingen?

– Då vi, som nämnts tidigare, har sett en låg beläggning över höst, vinter och vår, så ser vi detta som ett komplement till verksamheten, som givetvis ger intäkter men också håller stugorna och anläggningen i gång på ett fördelaktigt sätt, samt att vi bidrar till studentlivets utveckling i staden.

Kan studentboenden på campingen bli en långsiktig plan?

– Det är något vi får utvärdera, men absolut att det skulle kunna vara en möjlighet, säger Jeanette Lindström.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...