Annons

Camping utökar – maxar antal gästnätter

zoom Joachim Dahlgren på Halens Camping i Olofström ser fram emot nya stugbygget.
Joachim Dahlgren på Halens Camping i Olofström ser fram emot nya stugbygget.
NYHETER. Hela 9000 fler gästnätter. Det är planen när Halens Camping i Olofström  bygger 25 nya stugor som ska vara bokningsbara året om.
Annons

– Vi ökar kapaciteten med nära 9000 gästnätter per år, säger Joachim Dahlgren på Halens Camping i Olofström. 

Totalt rör det sig om 25 nya stugor i olika storlekar som ska byggas på campingen. Fem av dem kommer att stå på ett naturreservat, detta efter ett nyligen utfärdat tillstånd från Länsstyrelsen.

Efterlängtat bygglov

– Stugorna börjas bygga nu och ska stå klara i sommar, vilket innebär en kapacitetsökning på nära femtio procent, säger Joachim Dahlgren.

Tanken med att bygga ut campingen med nya stugor var redan med i planen innan han tog över campingen 2011.

– Nu är jag oerhört glad att bygglovet har beviljats och nu sätter vi gång med att bygga nio stugor inför den här sommarsäsongen.

Med de nya stugorna, som ska vara öppna året runt, är målsättningen för campingen att locka till sig en helt ny kundgrupp.

– Vi hoppas se familjer som önskar sig den där lilla extra lyxen på semestern och vill bo på en camping nära vattnet.

Ökar beläggning 

Förhoppningen är även att kommunen och näringslivet i regionen ska hitta hit för olika typer av events, kickoffs och konferenser där man till exempel kan äta i restaurangen ”Von Halen” som är öppen året runt.

– Vi kommer att öka beläggningen 30-40 procent när detta står klart och säkerligen kommer det att öka ytterligare efter hand.

Det är Joachim Dahlgren med familj som driver campingarna i Olofström och Karlshamn. Han hoppas att sönerna kommer att fortsätta att driva dem i framtiden.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...