Annons

Campingföretagaren fick inte bygglov – köpte husvagnar istället

zoom Campingägaren Arne Arvidsson och hans barnbarn Adam, som drillas i campinglivet.
Campingägaren Arne Arvidsson och hans barnbarn Adam, som drillas i campinglivet.
NYHETER. När Arne Arvidsson fick nej till att bygga om stugorna på campingen i Värnamo köpte han istället tre hus på hjul. Satsningen som kostade två miljoner ska möta en ny målgrupps behov. På sikt ska campingen utöka till femton sådana husvagnar.
Annons

Arne Arvidsson har drivit Värnamo camping sedan 1991. När han ville bygga om stugorna på området för att möta en ny kundgrupps behov så fick han avslag hos byggnadsnämnden. Då hittade han en alternativ lösning på problemet: husvagnar.

– Bakgrunden är att den nya höghastighetsbanan ska gå förbi här och när den byggs behöver konsulterna någonstans att bo. Jag ville ha in dusch och pentry i stugorna och det sa byggnadsnämnden i Värnamo kommun nej till. Då köpte jag husvagnar istället. När konsulterna kommer kan vi erbjuda dem ett exklusivt boende – på hjul, säger han.

Bra sängar är viktigt

Enligt Arne Arvidsson har han och kommunen länge diskuterat planerna på att bygga ut campingområdet, men eftersom han inte äger marken har det varit svårt att hitta en lösning.

– Jag är hyresgäst och kommunen vill inte ge mig något tillstånd, men med husvagnarna behöver jag inget tillstånd. Åtminstone har jag inte hört något annat. Som jag ser det löser jag problemet, jag har hållit på i 25 år så jag är rätt luttrad när det gäller den här typen av frågor.

De tre husvagnarna är på 40 kvadratmeter styck. De har två rum, riktiga kök och badrum med golvvärme. Planen är att öppna för uthyrning 10 juni.

– Vi har köpt husvagnarna utan inredning, så just nu har vi fullt upp med att utrusta dem med möbler och tv. Vi har köpt riktigt bra sängar, det är viktigt, och vi ska hänga upp gardiner. Här ska det inte saknas några bekvämligheter, säger Arne Arvidsson.

Kan bli lösning som studentboende

Arne Arvidsson har satsat två miljoner kronor i husvagnsprojektet och han ser det som en långsiktig investering.

– På tio år tror jag att vi har igen investeringen, och om jag även får det uthyrt under vintern så kommer det att gå mycket fortare. Det viktigaste är att få in gäster vi inte haft innan, vi gör ju detta för att möta konsulternas behov. Värnamo har också en enorm brist på studentlägenheter, så på sikt kommer vi att investera i ytterligare tolv husvagnar.