Annons

Campingjätte på expansionsfas: ”Ölands marknad är stekhet”

zoom Nyförvärvet av Ekerum Camping är Grönklittsgruppens första på Öland.
Nyförvärvet av Ekerum Camping är Grönklittsgruppens första på Öland.
NYHETER. Grönklittsgruppen fortsätter att växa. Nu förvärvas Ekerums camping på Öland som blir deras första anläggning söderut. Det långsiktiga målet är nu att bli Sveriges bästa campingkedja, enligt Mark Baljeu, Grönklittsgruppens vd.
Annons

Husbilsmarknaden och campingsegmentet med den går fortsatt riktigt bra. För Grönklittsgruppen är det senaste förvärvet av Ekerum Camping en del i arbetet att bygga en kedja av ”campingpärlor” runt om i hela landet.

– Vi har årligen förvärvat en eller flera anläggningar, så självklart ligger även detta förvärv som en viktig del av det arbetet. Vår målsättning är att vara Sveriges bästa campingkedja. För att nå dit fokuserar vi på pärlor, alltså riktigt fina anläggningar, säger Mark Baljeu, vd för Grönklittsgruppen.

 

En ny destination

Ekerum Camping är belägen söder om Borgholm med 148 stugor och plats för cirka 500 ekipage. Det blir den nionde campingen i Grönklittsgruppens portfölj.

– Öland och västkusten är områden där vi idag inte är etablerade men som är starka campingdestinationer. Om vi ska vara störst och bäst måste vi etablera oss även i dessa områden, säger Mark Baljeu.

 

Köpet kommer rätt i tiden. Svensk Campings undersökning visar att förra året var en rekordsäsong för branschen. 95 % av medlemmarna hade en beläggningsökning och flera vittnar om nya toppnoteringar även i år.

– Campingbranschen är verkligen på uppgång och precis som i resten av landet känns den stekhet även på Öland, säger Mark Baljeu.

 

Vilka nyinvesteringar ska ni göra?

–Vi hinner inte bygga eller renovera något, utan det handlar om att få igång campingen och se till så att allt runtomkring fungerar till sommaren. Vi känner att vi har bra förutsättningar för att lyckas med detta. Förra året tog vi över tre anläggningar mellan februari och juni och där var det inga problem att få igång verksamheten till sommaren.

 

Kommer ni att behålla befintlig personal eller nyanställa?

–Det kommer att bli en blandning av tre saker. Den befintliga personalen kommer självklart att få fortsätta, men vi har även en befintlig stab som vi skickar ner. De är vana vid att rodda marknadsföring, butikssystem och så vidare. De kan hjälpa oss att få till en snabb etablering. Den tredje punkten blir att gå in i rekryteringsfasen av sommarjobbare.

 

Vad betyder det för Grönklittsgruppen att få in Ekerum i er portfölj?

–Det betyder väldigt mycket för oss. Vi kommer in på ett nytt geografiskt område och breder därmed ut oss. Sen är det också såklart alltid roligt att växa och bli större. Det speciella med Ekerum Camping är att vi tidigare inte har haft någon anläggning så långt söderut.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...