Annons

Campingjätten rekryterar 450 inför sommaren

zoom Populärt jobb. Receptionist är en av de hetaste tjänsterna att söka.
Populärt jobb. Receptionist är en av de hetaste tjänsterna att söka.
NYHETER. Campingvärdar, lekledare och butikspersonal. Det är några utav tjänsterna som ska fyllas hos First Camping inför årets sommarsäsong. Mest populärt är att söka en av receptionstjänsterna i någon av de större städerna. 
Annons

Många säsongsföretag storrekryterar just nu. Vi har tidigare skrivit om Gröna Lund som har etablerat ett samarbete med Arbetsförmedlingen i ett led att rekrytera nyanlända. Är det något ni kan tänka er?

– Vi har samarbetat med Arbetsförmedlingen på så vis att vi har deltagit på deras sommarjobb mässa i Malmö och Luleå, vi lägger ut alla annonser på platsbanken, säger Pernilla Nilsson, personalchef, First Camping Sverige.

[LÄS MER: ”Gröna Lund massrekryterar 1100 – anställer nyanlända”]

 

Vad i ett cv får First Camps rekryterare att haja till?

– Vi tror ju att det här med camping är något som ligger i tiden, och vill locka moderna gäster att njuta av naturen, friluftsliv och den fria känslan man har på en camping, men utan att behöva göra avkall på service, aktiviteter och tillgänglighet. Till detta behöver vi hitta medarbetare som gör det där lite extra för att ge en bra service som tycker om att jobba tillsammans och göra det bästa för våra gäster.

 

Ni anställer i största mån unga vuxna över 18 år säsongsvis, arbetar ni aktivt för att återanställa dem nästkommande säsonger? 

– Självklart vill vi att våra säsongsanställda återkommer till oss och det gör många, säsongsjobbet passar ju personer som läser på högskola och vi har även flera som jobbar vintersäsong i Fjällen och som återkommer till oss på sommarsäsongerna, säger Pernilla Nilsson.

 

Hur många blir återanställda efter en säsong?

– Totalt är cirka 40-45% är återanställningar.

 

Vilka tjänster brukar få flest ansökningar?

– Receptionist och butiksmedarbetare brukar få väldigt många sökande. Som exempel kan nämnas att vi just nu har 350 ansökningar till reception i Malmö och något liknande i Karlstad.

 

Ni introducerar en ny internutbildning First Academy – hur skiljer sig den från hur ni tidigare arbetat – och vad hoppas ni uppnå för förbättringar med den?

– Vi har tidigare använt oss av introduktion vid nyanställning med information från vårt intranät. I år har vi har lagt ganska mycket tid på att utveckla vårt intranät och som komplement till detta ska vi köra igång First Academy där vi vill utnyttja tiden innan de nyanställda kommer till oss så att de redan den första dagen ska ha med sig lite av vår vision och värdegrund. Sedan kan vi bygga på med mer specifik information för de olika yrkeskategorierna.