Annons

Clarions direktörer byter jobb med varandra

zoom Cheferna byter plats. Så ska Clarion-topparna lättare lära av varandra.
Cheferna byter plats. Så ska Clarion-topparna lättare lära av varandra.
NYHETER. Clarion gör en chefsrockad bland sina hotelldirektörer – fast bara i tre dagar. Att topparna byter plats med varandra är ett led i att skaffa en ny arbetskultur genom att helt enkelt kliva ur sin komfortzon.
Annons

Projektet GM Swap där direktörerna byter jobb med varandra omfattar alla Clarion Collections hotell i Sverige och Norge. Men det blir inga lugna dagar utan cheferna kommer att ha arbetsuppgifter – till exempel ska de fokusera på tre specifika områden på respektive hotell. Dessutom ska de ge varandra feedback och arbeta mot implementera de nya idéerna hemma på egna hotellet.

–Det ska bli lättare att diskutera med kollegor på andra hotell, säger John Kristian Stubban, kedjedirektör för Clarion Collection Hotel.

 

Varför gör ni detta?

– Tanken är att någon ska se din verksamhet med nya ögon. Målet med projektet är att skapa en kultur där informationsutbyte och kontakt mellan hotellen sker kontinuerligt och naturligt. Man ska utmana sig själv och komma ut ur komfortzonen. Här sker detta utan att behöva byta arbete eller position. Men vi gör också det här för att få möjligheten att lära av varandra och självklart ska projektet samtidigt vara en rolig upplevelse.

 

Finns det några risker med ett sådant här projekt?

– Vi ser inga direkt risker med GM Swap och dessutom har responsen varit positiv. Självklart kan det kännas skrämmande att överlämna sitt eget hotell till någon annan, men hotelldirektörerna verkar vara förväntansfulla och tycker att det ska bli spännande. Alla hotelldirektörer uppmanas till att delas med sig av sina erfarenheter i sociala medier, säger John Kristian Stubban.

 

Hur kommer detta gagna Clarion Collection på längre sikt?

– Att vara hotelldirektör kan vara en ganska ensam position. Projektet ska hjälpa dem att knyta starkare band. Detta leder till att det blir lättare för direktörerna att diskutera sina förändrings- och förbättringspunkter med varandra. Ibland vill man diskutera med en kollega och inte chefen. GM Swap ska underlätta just det.

 

Vad kommer att hända i framtiden?

– Vi har redan försökt att fundera kring vad vi kan göra nästa gång. En tanke som vi har haft är att förlänga perioden och kanske ha projektet igång under en månads tid istället för tre dagar. En annan tanke har varit att utöka programmet till att omfatta andra delar av personalen, exempelvis receptionschefer eller restaurangchefer.