Annons

Creperiet i Järvsö storsatsar inför vintersäsongen

zoom Foto: Privat
Foto: Privat
NYHETER. Ny servering, en exklusiv svit, storslagen utsikt och gästspel av kända kockar – det är några av nyheterna när Creperiet i Järvsö utökar i Järvsöbacken i vinter. ”Det känns både skitläskigt och jättekul på samma gång”, säger Malin Jonsson Näsman.
Annons

För sex år sedan öppnade hon sommarserveringen Creperiet i Järvsö och för ett par år sedan utökade hon med en mindre vinterfilial i Järvsöbacken. Nu storsatsar Järvsöentreprenören på en helt ny servering, byggd på pålar mitt på Järvsöbackens sydsida, med terrass och 30 platser inomhus. Det tidigare vintercreperiets meny kommer att utökas med fler galetter och crepes. Dessutom blir det servering även kvällstid.

Samma stämning året runt

– Järvsö växer och det finns inte tillräckligt med matställen till alla gäster som bor på berget vintertid. Tanken är att det ska vara samma stämning som på sommarcreperiet men mer anpassat efter alla outdoorgäster som kommer hit.

Huset byggs med ett hållbart tänk, av material som trä och glas och lokal arbetskraft. Serveringen ska ha stora glasfönster med utsikt över Järvsö. En trappa upp byggs en exklusiv svit.

– Jag har inspirerats av Creperie och logi i Visby, som också har en svit ovanför restaurangen, säger Malin. I sviten blir det mycket råa material och en del alternativa lösningar.

Coolt boende i backen

Malin Jonsson Näsman jobbar även som inredare och har tidigare inrett flera hotell i fjällen, bland annat Bergshotellet i Järvsö.

– Att få skapa ett hotellrum helt som jag själv vill är så kul att jag svimmar. Jag hoppas och tror att det kan bli ett speciellt boende som kan locka par som vill ha ett coolt boende mitt i backen.

Gästspel av Malin Söderström och Lisa Eisenman

Svitgästerna får tillgång till alla faciliteter på Bergshotellet i Järvsö, som även ska sköta uthyrningen av sviten. Under höst och vår är tanken att huset ska hyras ut till grupper och konferensgäster. Dessutom har Malin Jonsson Näsman bjudit in flera kända kockar som ska göra gästspel i restaurangen. Sebastien Boudet, Filip Fastén, Malin Söderström och Lisa Eisenman har alla tackat ja.

– Vi ska fila på upplägget men planen är att jag fixar lokala råvaror och så får kockarna trolla ihop något av dem.
Om bygget går enligt planerna öppnar både serveringen och sviten på juldagen i år.

Nästa år utökas antalet bäddar i Järvsö ytterligare när Järvsö Bergcykel Park öppnar ett nytt hotell med 32 dubbelrum, något som Besöksliv har skrivit om tidigare(http://www.besoksliv.se/nyheter/jarvso-far-varldsunikt-cykelhotell/ ).

– Vi har olika inriktning och kompletterar varandra, så det är bara jättekul. Vi har ett fint samarbete i Järvsöbacken och utveckling ger mer utveckling, säger Malin Jonsson Näsman.