Annons

Då kan nöjesparkerna öppna

zoom Nu ska det bli möjligt för nöjesparkerna att öppna – men med nya restriktioner. Foto: Gröna Lund
Nu ska det bli möjligt för nöjesparkerna att öppna – men med nya restriktioner. Foto: Gröna Lund
NYHETER I dag har Folkhälsomyndigheten skickat ut nya föreskrifter som ska gälla för nöjesparker, djurparker, temaparker, museer och konsthallar på remiss.
Annons

Tidigare har nöjesparkerna omfattats av ett maxtak på åtta personer och har därför inte kunnat hålla öppet. Nu ska det bli möjligt att öppna – men med nya restriktioner som bland annat innebär att varje besökare ska ha minst 20 kvadratmeter att röra sig på – till skillnad från exempelvis besökare på gym och museer, där maxtaket beräknas på 10 kvadratmeter per person.

Folkhälsomyndigheten meddelar att de nya bestämmelserna kan träda i kraft den 11 april – om det nationella epidemiologiska läget medger det.

I en tidigare intervju med Besöksliv berättade Lisebergs vd Andreas Andersen att man vill öppna den första maj.

– Vi jobbar efter hypotesen att kunna öppna första maj. Det vore drömmen. Vi kommer att ha vidtagit en mängd åtgärder. Bland annat kommer man behöva reservera sitt inträde digitalt, kösystemen vid attraktionerna kommer att vara organiserat på ett smittsäkert sätt och vi har självklart nya hygienrutiner på plats.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...