Annons

Daniel Müllerns nya restaurang sätter Ystad på krogkartan

zoom Responsen på Daniel Müllerns restaurang har varit positiv ända sedan öppning.
Responsen på Daniel Müllerns restaurang har varit positiv ända sedan öppning.
NYHETER. Finkrog i Ystad. Låter det som en avkrok? Inte alls visar det sig hos kocken Daniel Müllerns nya restaurang Villa Strandvägen.
Annons

Daniel Müllern har haft ett hektiskt år. Två veckor efter att inspelningarna av Kockarnas Kamp avslutades öppnade hans nya krog Villa Strandvägen i Ystad, efter ett omfattande renoveringsarbete.

– Det har varit oerhört intensivt för mig. Tanken var att öppna under våren så att vi kunde jobba ihop oss. Men bygget försenades av att vi ville bevara 1900-talscharmen och införa modern ventilation och ljus. Så vi öppnade med andan i halsgropen andra juli trots att lokalerna inte var färdiga. Första dagen hade vi en bokning på trettio gäster, så det var bara att bita ihop.  

Slipar fortfarande detaljerna

Eftersom både lokaler och medarbetare var nya så tog det tid att få rutinerna att flyta i matsalen och i köket, gällande exempelvis hur mycket mat som skulle prepareras. Daniel Müllern berättar att de fortfarande slipar på detaljer.

Trycket på restaurangen har varit stort sedan öppningen. Det är dagligen runt femton personer som bor på hotellet och äter i restaurangen och utöver det kommer gäster från trakten.

Daniel Müllern berättar att responsen varit positiv och särskilt en rätt har fallit gästerna på läppen.

– Det är fantastiskt kul att huset fylldes av gäster och att de skrev så positivt i sociala medier om oss. En rätt som ligger både gästerna och oss varmt om hjärtat är lokal ekologisk kyckling och svampar från Hällestad i olika texturer.

En av Nordens bästa restauranger

Fem veckor efter premiäröppningen recenserades Villa Strandvägen.

– Jag trodde aldrig att White Guide skulle komma så snabbt. Jag läste deras recension några veckor senare och förstod direkt när de hade varit här. Att de har utnämnt oss till en av Nordens bästa restauranger är fantastiskt. Det känns otroligt skönt att de vet att vi finns och att vi gör ett bra jobb.

Att öppna finkrog i Ystad har hittills bara inneburit fördelar.

– Vi ligger på en plats med bra tågförbindelser och det är nära till Köpenhamn och Sturup. Vi har haft en stor andel danskar som gäster, så det ser väldigt bra ut.

Finns planer på vidare utveckling av restaurangkonceptet?

– Sedan öppningsdagen har vi skruvat upp nivån på mat, vinlistor och matsalsarbete. Det handlar om att hitta rätt balans i menyerna, hinna proväta rätterna och prova vinerna tillsammans. Nu ska vi se till att hålla en hög nivå och skapa ett matsalsarbete som är hållbart varje service.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...