Annons

De skakade hem segern som världens bästa bar-team

zoom Tränat hårt. Charlotte Halsius och Johan Evers har lagt ner mycket tid på förberedelser inför tävlingen.
Tränat hårt. Charlotte Halsius och Johan Evers har lagt ner mycket tid på förberedelser inför tävlingen.
NYHETER. Världens bästa bar-team har korats. Och vinnarna återfinns bakom en Stockholms-bar. Det är Johan Evers och Charlotte Halsius från Stockholm som skakat sig till seger i tävlingen som arrangerats av Absolut.
Annons

– Man måste förstå att det krävs extremt mycket träning om man ska lyckas i en sådan här tävling och vi har jobbat hårt, säger Johan Evers.

Han utgör halva duon i världens bästa bar-team, korat i The Absolut Companys tävling Absolut Invite – Team Edition. Det var efter ett antal elimineringstävlingar som tretton lag från olika länder möttes i final. Och när den var avgjord stod Johan Evers och Charlotte Halsius från Ling Long i Stockholm som segrare.

Tävlade i flera moment

– Att få vinna något tillsammans är en härlig känsla, det här kommer vi att ha som ett gemensamt minne och det betyder jättemycket för oss. Det är helt otroligt att vi tagit oss igenom det här, säger Johan Evers.

Absolut Invite – Team Edition har anordnats sedan 1997 och i år utvecklades det till en lagtävling. Tävlingsmomenten bestod bland annat av mixning, teorikunskaper och servering under tidspress. Johan Evers och Charlotte Halsius har förberett sig noga.

– Vi har träffats en massa gånger och förhört varandra och läst på. Vi har också varit självkritiska kring hur vi ska lägga upp arbetet. Stödet vi har fått från alla på Ling long och från våra teamleaders Micke Karlsson och Micke Trygg har betytt oerhört mycket.  

Hur kommer det sig att just ni vann?

– Hela tävlingen handlar ju om teamwork. Vår styrka är att vi fungerar så bra tillsammans, vi kompletterar och litar på varandra. Vi kommunicerar bra och håller oss lugna även när det är stressigt.

Förutom titeln ”världens bästa bar-team” belönas det vinnande laget med en resa till Ibiza.

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

När Amet & Partners och italienska världsaktören La Bottega slår sina påsar ihop bildas en ny jätteaktör. AMEGA LAB har som mål att omdefiniera upplevelsen av bekvämligheter