Annons

De vann Malin Söderströms stipendium

zoom Signe Åberg (högst upp t.v.), Sara Danielsen (högst upp t.h.), My Segelström (längst ner t.v.) och Louise Wass (längst ner t.h.).
Signe Åberg (högst upp t.v.), Sara Danielsen (högst upp t.h.), My Segelström (längst ner t.v.) och Louise Wass (längst ner t.h.).
NYHETER. Restaurangbranschen kryllar av duktiga människor. Men, vissa utmärker sig lite extra. Se här, fyra framtidslöften som tack vare stipendium från Malin Söderström får chans att tävla med Kocklandslaget fram till och med november 2018.
Annons

I hård konkurrens med talanger från hela Sverige har fyra unga och lovande talanger från restaurangbranschen setts ut av Malin Söderström och Svenska Kocklandslaget.

Vinsten: Ett gediget utbildningsprogram av Svenska Kocklandslaget från och med augusti och ända fram till november 2018.

Och inte nog med det: De fyra unga kvinnorna kommer att få följa med och tävla i Culinary World Cup i Luxemburg. 

 

Louise Wass

Ålder: 23 år

Gör: Konditor 

Jobbar på: Margaretas bröd och bakverk, Göteborg 

Grattis till stipendiet, hur känns det?

– Det känns som en fantastisk möjlighet och ett privilegium, och väldigt spännade! 

Varför valde du att bli kock/ konditor från första början?

– Jag har alltid varit intresserad av matlagning och bakning, ända sen jag var liten. Efter gymnasiet gjorde jag valet att göra min hobby till mitt yrke. Det är inget jag ångrar! 

Vad hoppas du på att uppnå med din träning med Kocklandslaget?

– Jag ser det som en möjlighet att utvecklas och inspireras och övning till att eventuellt tävla själv en dag! 

 

Signe Åberg

Ålder :19 år

Gör: Kock

Jobbar på: Esperanto, Stockholm 

Grattis till det fina stipendiet. Du verkar vara bra på det du gör. Varför valde du att bli kock från första början?

– Jag älskar att laga mat och tycker om att man får arbeta med händerna. 

Vilket är ditt drömjobb – och hur ska du se till att få det?

– Jag känner just nu att jag har mitt drömjobb, på restaurang Esperanto i Stockholm. En fantastiskt restaurang att arbeta på med otroligt rolig och god mat och en fantastiskt team runtomkring. 

Har du någon förebild i ditt yrke?

– Massvis av förebilder, de flesta man träffar på restauranger inspirerar på olika sett. Men några av dom är tidigare/nuvarande espersnto-kockar jessie sommarström och Saori Ichihara för att de bara kör, är så otroligt duktiga och ödmjuka samt min gymnasielärare aka livscoach Joel Gudheimsson för att han enkelt är bäst.

 

My Segelström

Ålder: 19 år

Gör: Kock

Jobbar på: Locavore, The Steam Hotel, Västerås

Grattis, hur känns det att kamma ett sånt här stipendium? 

– Att ha fått detta stipendium känns oroligt då det ger en enorm möjlighet till att utvecklas. Jag hade en dröm om att få stipendiet men det var ingenting som jag förväntade mig då jag visste att konkurrensen var hård.

Varför valde du att bli kock/ konditor från första början?

– Redan när jag var liten så älskade jag att vara i köket tillsammans med mormor och där tror jag att det hela började. Jag har alltid sett upp till mormor och velat vara som henne. Jag höll på mycket i köket och passionen för matlagningen växte allt mer och mer. När jag sedan började i årskurs 6 så sa jag ”Jag ska bli kock” och så skulle det bli.

Vad hoppas du på att uppnå med din träning med Kocklandslaget?

Mina förhoppningar är att jag ska få utvecklas tillsammans med och lära mig mycket av de duktiga kockarna i kocklandslaget. Genom att lära mig av dessa duktiga kockar så hoppas jag på att nå en högre nivå i matlagningen och att på så sätt komma närmre min dröm och mitt mål som är att bli en del av våra Kocklandslag.

 

Sara Danielsen

Ålder: 19 år

Gör: Kock

Jobbar på: Pontus Catering, Stockholm.


Du har fått ett fint stipendium i hård konkurrens med massor av andra talanger. Berätta hur det känns idag!

– Det känns kung! Länge har jag drömt om att vistas i samma rum som Sveriges Kocklandslag. Stipendiet ger mig inte bara möjligheten att få lära känna dem utan jag får även en gedigen utbildning. 


Vilket är ditt drömjobb – och hur ska du se till att få det?

– Mitt drömjobb är hela branschen, den är enorm och full av kunskaper. 

Har du någon förebild i ditt yrke? Vem och varför?

– Ojojoj jag har så himla många förebilder! Varje dag träffar jag människor som har en sådan enorm ambition, det får mig att vilja ännu mer. En som jag ligger extra varmt om hjärtat är Lina Ahlin från Agrikultur, vilken brud!