Annons

Deras nya spa-anläggning ska locka fler konferensgäster

zoom Spat på Söråkers Herrgård är en del i en större satsning på verksamheten.
Spat på Söråkers Herrgård är en del i en större satsning på verksamheten.
NYHETER. Prisvinnande herrgård nysatsar. 1,5 miljoner kronor kommer spabygget att kosta och redan nu har första etappen av det påbörjats.
Annons

Söråkers Herrgård utanför Sundsvall fick nyligen ta emot pris som årets företag inom besöksnäringen på företagargalan Guldstegen. Enligt Jane Jonsson, platschef på Söråkers Herrgård, har det sporrat dem att ta nästa steg i deras spa-projekt.  

– Det var jätteroligt att vinna. Det här ger oss ny energi till att jobba vidare med projektet och dessutom får vi extra uppmärksamhet och det är såklart positivt.

Locka fler övernattande gäster

Hotell- och konferens är kärnan i verksamheten och för att locka fler övernattande gäster har de inlett den första etappen av ett spa-bygge.

– Många som kommer till oss vill stanna kvar, vi får ofta höra hur lugnt och personligt det är. Och vi tror att spat kommer att bli ett bra komplement som ger gästerna en mer avstressande miljö. Vi hoppas även att den nya anläggningen ska locka fler privata gäster, säger Jane Jonsson.  

Bygget ska ske i etapper och så här långt har en rekreationsavdelning börjat ta form.

– Vi har byggt ett stort trädäck utomhus och där finns det två spabad. När allt är klart kommer det finnas ångbastu, massage, yoga, träningsrum och relaxrum.

Investering på 1,5 miljoner kronor

Den nya spa-anläggningen planeras vara färdig någon gång under 2017 och 2018 och investeringen beräknas landa på cirka 1,5 miljoner kronor.

Spat är en del i en större satsning på verksamheten, framöver kommer både herrgården och den omgivande parken att utvecklas. 

– Det handlar om hela vårt tänk. Det senaste året har hotellbeläggningen ökat med runt 10 procent, så det finns möjligheter att bygga vidare på. Vi har satt upp mål för att komma framåt och spat är ett första steg. Sedan behöver vi även renovera och fräscha upp så att det känns ”herrgård” överallt, säger Jane Jonsson.  

Ni har vunnit pris och ökat beläggningen, hur har ni blivit framgångsrika?

– Vi har alltid haft en liten personalstyrka så det gäller att samarbeta. Hos oss är alla med på tåget och det är en viktig byggsten när vi utvecklar verksamheten. Alla behöver vara delaktiga och ha ett stort engagemang.

Kommer ni att behöva bli fler medarbetare nu?

– Ja, vi hoppas att kunna anställa några fler personer som kan ingå i vårt team.