Annons

”Det var omöjligt att inte söka”

zoom Andreas Andersson, hotelldirektör
Andreas Andersson, hotelldirektör
KARRIÄR. Den 23 oktober öppnar Strawberry dörrarna till det första Stopover-hotellet. Andreas Andersson är både ödmjuk, inspirerad och lite otålig inför det nya uppdraget som hotelldirektör för Stopover Falkenberg.
Annons

Grattis till din nya roll som hotelldirektör för det första Stopover-hotellet som snart öppnar. Du klev in på nya jobbet i måndags, hur känns det?

– Tack, det känns otroligt inspirerande. Jag sitter här nu i ett soligt Falkenberg, på Fritidscentret precis bredvid Stopover, och bygget av vårt härliga hotell.

Vad lockade med just denna tjänst?

– Det var omöjligt att inte söka när jag hörde om den nya kedjan. Jag valde Strawberry och Stopover, och de valde mig. Det som får mig att springa till jobbet varje dag är att skapa härliga vistelser som överträffar människors förväntningar. Att då få möjlighet att göra det med ett helt nytt hotellkoncept, en helt ny snabbmatskedja i en helt ny byggnad känns otroligt spännande.

Ni öppnar dörrarna i oktober. Vad är ditt främsta fokus just nu?

– Vi får tillgång till fastigheten i mitten på september så nu handlar det mycket om rekrytering och att nätverka med alla i Falkenberg. Vi vill ju inte bara etablera ett hotell utan vi vill vara med och utveckla Falkenberg och hela destinationen. Vi har ett fint samarbete redan.

Vilka är de största utmaningarna med att starta något helt nytt?

– Att få alla människor att veta vad Stopover är och att vi finns. Vår italienska vägkrog Viaggio som öppnar i Stopover samtidigt är ju också en helt ny snabbmatskedja som vi behöver skapa kännedom kring. Vi ligger precis vid E6:an så vår målgrupp blir inte bara hotellgäster utan du kanske stannar och äter, tvättar skjortan, rastar hunden på hundrastgården eller laddar bilen.

Strawberry har stora ambitioner och siktar på en snabb expandering. Det pratas om 20 Stopoverhotell inom de kommande tio åren. Hur känns det att vara först ut?

– Det är jättehäftigt. Jag har en bakgrund som startup-entreprenör och tar med mig mycket erfarenhet därifrån. Jag älskar att starta upp verksamheter, skapa tillväxt och göra dem skalbara. Jag behöver såklart vara väldigt inlyssnande för alla gäster och kunder, verkligen se vad som fungerar bra och vad fungerar mindre bra.

Du har gjort en relativt snabb karriär inom Strawberry. Det var bara nio år sedan du började som nattreceptionist på Home i Kalmar. Berätta hur du hittade till hotellbranschen!

– Jag har jobbat många år som entreprenör inom olika branscher. År 2016 studerade jag till webbutvecklare på högskolan och råkade läsa Petter Stordalens inspirerande bok och kände då direkt att det här företaget vill jag jobba på. Jag sökte, och fick jobbet som nattreceptionist var tredje helg. När jag pluggat klart insåg jag att jag mycket hellre ville fortsätta inom hotellbranschen. Så där började min resa – jag jobbade som receptionschef ett par år och sedan har jag jobbat som hotelldirektör inom Strawberry och Home-kedjan.

Vad är den största skillnaden mellan Stopover och andra hotellkedjor?

– Skillnaden i de flesta fall är nog att allt byggs nytt, man gör inte om någon byggnad och anpassar verksamheten efter den. Vi använder nutidens byggteknik med ett hållbart tänk. Sedan blir allt skalbart. Man köper ett hotellrum och kan plocka på det man vill; som mat, mötesrum, tvättomat, elbilsladdning och mötespoddar. Men sedan finns även gym, lekrum och hundrastgård.

Hotellet har varit bokningsbart sedan i juli. Hur ser bokningsläget ut?

– Än så länge så är det försiktigt positivt. Svårt att säga hur det ser ut framöver men vi har stora förhoppningar. Just nu upplever jag att hotellbranschen går bra, det är en fin tillväxt och just för Stopover och vår nya vägkrog Viaggio ser vi verkligen att det finns en lucka. Det finns inget liknande idag. Den moderna hubben.

Hur nervös är du så här cirka två månader innan öppning?

– Ja, jag är både nervös, nyfiken och lite otålig! Jag bor ju i Kalmar och kommer att pendla från ena kusten till den andra, det blir toppen. Det är kul att se bygget växa fram. Det är så fint med det svenska ljusa träet, det blir verkligen ett nytt landmärke här i Falkenberg och jag ser fram emot att det ska bli klart, avslutar Andreas Andersson.