Annons

Downtown Camper rullar ut eventsatsning

zoom Downtown Camper by Scandics nya eventytor ska ha<br />
 samma tema som resten av hotellet - natur möter storstad. Foto: Scandic (obs ej av de nya ytorna)
Downtown Camper by Scandics nya eventytor ska ha
samma tema som resten av hotellet - natur möter storstad.
Foto: Scandic (obs ej av de nya ytorna)
NYHETER. Downtown Camper by Scandic tar över ett helt våningsplan om 900 kvadratmeter för fester, events, biovisningar och konferenser. ”Det är en helt ny affär för oss då vi har fått tacka nej till den här typen av stora bokningar tidigare”.
Annons

Bygget av den nya konferensytan ”Roots” är i full gång. Den ska inge samma känsla som övriga Downtown Camper, av kombinationen mellan natur och storstad, förklarar marknadschef Mette von Schack.

Downtown Camper, som i slutet av 2018 tilldelades utmärkelsen Årets Forward – mest innovativa hotell av White Guide, har en del att leva upp till när man tar över ett nytt våningsplan om 13 konferensrum som går att öppna upp, och 900 kvadratmeter konferensyta, som invigs i början av september.

– Det blir en utveckling av vårt befintliga eventutbud, men den stora ytan gör att vi kan ta oss an en ny typ av evenemang i helt andra storlekar, säger Mette von Schack.

Hotellet har idag ett antal mindre mötesrum, men med den nya ytan som vetter mot Drottninggatan, vill man förutom konferenser kunna arrangera utställningar, mässor, biosittningar och stora middagar för upp till 300 personer.

– Det här innebär att vi kommer att kunna ta emot stora grupper och förfrågningar som vi tidigare har tvungna att tacka nej till på grund av begränsad kapacitet.

I de nya lokalerna ska man även bygga ett kafé.

Ni kan ta in 650 personer stående. Ska ni rikta er till någon särskild målgrupp just för dessa lokaler?

 – Vi vänder oss till nyfikna medelstora företag, men vi ser framför oss alla typer av kunder, – från entreprenörer till banker, retail och försäkringsbolag.