Annons

Dröm för alla branschnördar

zoom Uppgifterna i Visitabarometern är en sammanställning från bland annat Tillväxtverket och SCB.
Uppgifterna i Visitabarometern är en sammanställning från bland annat Tillväxtverket och SCB.
NYHETER. Nu förenklas livet för den som söker senaste statistiken om besöksnäringen och livet förgylls för den som är intresserad i största allmänhet. Varför? Svaret stavas Visitabarometern.
Annons

Senaste statistiken och uppdaterad fakta om besöksnäringen går från och med idag att hitta på sajten Visitabarometern. Där finns såväl uppgifter om enskilda branscher, som övergripande  nationell statistik. Frågor som hur mycket pengar utländska besökare spenderar när de är i Sverige och hur många anställda inom hotell och restaurang som är utlandsfödda besvaras på sajten.

Förutom att titta på de mest aktuella uppgifterna går det att se på utvecklingen över tid inom ett önskat område och även jämföra läget i Sverige med det i andra länder.

Uppgifterna är en sammanställning från många olika källor, bland annat Tillväxtverket och SCB och uppdateras när ny relevant och intressant statiskt finns tillgänglig.

 

Varför gör Visita den här nya satsningen?

 

– Vi vet dels att det finns ett stort intresse för fakta av det här slaget. Dels vill vi ytterligare belysa besöksnäringens betydelse för inte minst jobb och integration, säger Visitas kommunikationschef Carl-Johan Swanson.

 

Kolla in den nya sajten här.