Annons

Dubbelsmäll för Liseberg

zoom Foto: Liseberg
Foto: Liseberg
NYHETER. I fredags meddelade Liseberg att man inte vet när parken kan öppna för säsongen, men att man väl gör det, hoppas kunna ta in 5 000 gäster åt gången istället för 25 000. Nu sätter polisen stopp för planerna, och menar att max antal gäster är 50.
Annons

Liseberg skulle enligt traditionen öppnat den 25 april, men på grund av coronakrisen fick öppningen skjutas fram till den 16 maj. I fredags under en pressträff meddelade Lisebergs ledning med vd Andreas Andersen att man i dagsläget inte vet när parken kommer att öppna. Men att när det gör det, hoppas man på att kunna ta in 5 000 besökare åt gången i stället för 25 000, skrev gp.se i förra veckan.

Nu sätter polisen i Göteborg stopp för planerna, och hänvisar till förordningen om max 50 gäster samtidigt i offentliga tillställningar och allmänna sammankomster.

– Polismyndigheten gör bedömningen att det är såhär vi ska tolka förordningen, det är klart och tydligt vad som gäller och det gäller tills vidare, säger Anna Ladeborn Nilsson, som är sektionschef på rättsavdelningen väst till SVT, skriver gp.se.

Enligt Lisebergs informationschef Julia Vasilis, tolkar Liseberg den tillfälliga förordningen på samma sätt.

Vad betyder detta i så fall för Liseberg?

– Det betyder att vi inte kan öppna parken så länge förordnandet ligger kvar.

Kommer ni att överklaga detta beslut – Liseberg omfattas ju av en stor yta?

 – Det är inte ett beslut som går att överklaga utan en generell tillämpning som polismyndigheten gör av det tillfälliga förordnandet.

Vet ni hur länge detta kommer att gälla?

– Nej, det vet vi inte. Det är Folkhälsomyndighetens bedömningar som styr och det är ett arbete vi inte har någon insyn i.

Gäller detta även för övriga nöjesparker i landet?

– Det vet vi inte, men det är sannolikt så, säger Julia Vasilis.

Satsa på take away till hemestern

Satsa på take away till hemestern

När fler semestrar på hemmaplan kan det bli trångt på de lokala restaurangerna. Därför bör du satsa på take away så att inga kunder behöver vända i dörren