Annons

Efterfrågan ökar på stressfria mötesmiljöer

zoom Det ligger i tiden med mer stressfria mötesmiljöer. Foto: Bommersvik
Det ligger i tiden med mer stressfria mötesmiljöer. Foto: Bommersvik
NYHETER. Bommersvik med sin ”skogsfloating” vann utmärkelsen Årets Mötesrum under Svenska Mötespriset i förra veckan. ”Vi spår att efterfrågan kommer öka markant i och med att många jobbar mer med att förebygga stress och utmattning”, säger försäljnings- och marknadsansvarig Jessica Wicklund.
Annons

Vad är skogsfloating? 

– Ett mötesrum i skogen, skapat för kreativitet och reflektion, med tolv hängmattor sammanbundna i mitten. Alla sitter tillbakalutade på samma nivå, vi ser varandra men ur ett nytt perspektiv. Det lugna vaggandet och naturen sänker våra stressnivåer och barriärer. Det ger förutsättningar för nytänkande och reflektion.

Ni lanserade detta 2010, hur kom ni på idén?

– Bommersvik ligger i ett fantastiskt naturområde omgärdat av skogar, ängar och med en sjö precis nedanför. Vi ville ge våra gäster möjlighet att använda den miljön även under mötet, ett alternativ till ett traditionellt konferensrum. Vi lanserade redan 2010 naturliga möten, där vi var de första att köpa in konceptet Skogsfloating. Tillsammans med Green Room och Konferensflotten kunde vi erbjuda tre olika mötesrum utomhus.

Hur går det till, har man hela sin konferens i hängmattan, eller bokar man per timme?

– Det ser olika ut från grupp till grupp. Det vanligaste är att boka Skogsfloatingen under ett par timmar, som en del av konferensen, där det används för reflektion eller problemlösning och idéskapande. Större grupper bokar Skogsfloatingen under en hel dag och låter grupperna använda det som ett av grupprummen under dagen, säger Bommersviks försäljnings- och marknadsansvarige Jessica Wicklund.

Hur har efterfrågan sett ut sedan ni startade, vilka företag är det som vill ha möten i hängmattor i skogen?

– Efterfrågan har varit störst hos kommuner och offentlig sektor, men även hos företag. Det handlar inte så mycket om vilket företaget är utan mer om intresset och medvetenheten hos den mötesledare som håller i mötet. Vi spår att efterfrågan kommer öka markant i och med att organisationer jobbar ännu mer med att förebygga stress och utmattning, där återhämtningen som naturen ger är ett sätt att sänka stressnivåer. Det bekräftas också i de senaste trendrapporterna för mötesindustrin.

Vilka är fördelarna med att ha möten i den här miljön?

– Skogsfloating är ett koncept som handlar om att skapa ett lugn både fysiskt och mentalt, för att få tillgång till kreativitet och nya perspektiv. Innovationer och nytänkande kommer till oss när vi är som lugnast, tänk bara på alla fantastiska idéer vi fått under en promenad i skogen eller i duschen.

Hur viktigt är rummet/miljön för mötet?

– Det är väldigt viktigt! I en välkomnande, rofylld och trygg miljö har vi lättare att slappna av, vilket gör det lättare att mötas. Hur vi möblerar, rymden i rummet, ljuset och hur rummet är utformat är också väldigt viktiga aspekter i planeringen av ett möte. Miljön påverkar resultatet.

Som du själv säger så ligger ju mindfullness och avstressning i tiden, tror du att vi kommer att få se mer av den här typen av mötesalternativ?

– Ja, trenden pekar åt det hållet och vi mötesanläggningar behöver möta den efterfrågan som finns på alternativ till den traditionella konferenslokalen. Särskilt miljöer som sänker stress.

 Vad betyder utmärkelsen Årets Mötesrum för Bommersvik?

– Att vi når ut till ännu fler som upptäcker de fantastiska möjligheter som finns här på Bommersvik och vågar prova Skogsfloatingen.

Satsa på take away till hemestern

Satsa på take away till hemestern

När fler semestrar på hemmaplan kan det bli trångt på de lokala restaurangerna. Därför bör du satsa på take away så att inga kunder behöver vända i dörren