Annons

Elisabeth Haglund: ”På sommaren jobbar jag mer”

zoom Hotel Tylösands vd Elisabeth Haglund tar inte sommarsemester.
Hotel Tylösands vd Elisabeth Haglund tar inte sommarsemester.
SOMMARINTERVJU. Från rollen som restaurangchef till operativ chef och sedan vd. Hotel Tylösands Elisabeth Haglund har varit hotellet troget i 30 år. Nu är hon nybliven vd för Svensk Turism. För henne hör det till att arbeta under årets varmaste veckor.
Annons

Elisabeth Haglund har många järn i elden. Bara för att det är sommar så trappar hon inte ner. Tidig och sen semester gör att hon kan ha fokus på sin anläggning under högsäsong.

Vad har du för planer i sommar?

– Jag ska jobba! Det gör jag varje sommar. Jag hade semester i maj och sedan tänker jag vara ledig i oktober. Somrarna är speciella när man jobbar på hotell. Man kommer hit på morgonen och vet liksom inte riktigt vad man ska göra. I vanliga fall har vi 135 anställda men på sommaren är vi uppemot 400 medarbetare.

Vad händer i sommar på Hotel Tylösand?

– Det händer mycket. Vi har after beach varje dag, nattklubb, en barnklubb och pianobar. Sedan har vi bjudit in en massa artister så som Europe, Carola, Hoffmaestro och Jill Johnson. Sommaren är jätteviktig för oss. I omkring sju veckor har vi en beläggningsgrad på cirka 87 procent, så det är fullt upp. 

Vilka nyheter är på gång?

– Vi ska göra om vårt spa med en helt ny relaxavdelning som vi konverterar mer till en lounge. Vi kommer att ha virtuella pass. Vi kommer också att göra om pooldelen, ha nya träningspass, nya behandlingar och en helt ny shop. Planen är att vi ska vara klara i mitten av augusti. 

Hur löser ni det praktiskt när beläggningen är så hög?

– Genom sommaranställningar och säsongspersonal. Vi har många som pluggar på vintern och jobbar på sommaren. 

Vad gjorde du innan du blev vd för Hotel Tylösand?

– Jag har varit på hotellet i 30 år. Jag började som restaurangchef, sedan blev jag källarmästare, gick vidare till operativ chef och efter det vd som jag nu har varit i 15 år.

Hur involverade är ägarna Per Gessle och Björn Nordstrand i hotellets dagliga verksamhet?

– De har haft hotellet i tjugo år. Jag och personalen sköter driften men när vi ska göra stora saker medför det såklart en kostnad och då kopplas de in. Men annars är både Per och Björn väldigt engagerade i hotellet och vi har en jättebra relation.   

Vad tycker du att man ska göra på din ort i sommar?

– Åh då tycker jag att man ska bada i havet, besöka Tylösand och gå på after beach. Kanske ett besök på Bettans bar också!  

När du själv får gäster, vad vill du visa dem då?

– Halmstad är en fin sommarstad. Om du är konstintresserad, ta en sväng förbi Mjällby konstgård. Annars finns det ju fina golfbanor som ligger nära varandra så man kan spela på många olika. En grej till; det här är ett paradis för vindsurfare!  

Hur ser en perfekt sommardag ut för dig?

– Den börjar med ett morgonbad i havet och sen en god jordgubbsfrukost. Sedan tar jag cykeln till jobbet och där har jag en rolig dag där jag gör människor glada. På kvällen vill jag sitta i trädgården och ta ett glas rosévin.