Annons

Elisefarm utanför Höör storsatsar

zoom Elisefarm storsatsar med bland annat fler rum och ett nytt spa. Foto: Elisefarm
Elisefarm storsatsar med bland annat fler rum och ett nytt spa. Foto: Elisefarm
NYHETER. En ny spaavdelning och stor ökning av antalet rum – och det är bara början för Elisefarm i Skåne.
Annons

Herrgården Elsiefarm, men hotell, restaurang, konferens, golf och spa storsatsar. Första steget är en ny spaavdelning och en utbyggnad av antalet rum från 24 till 60.

Vad har lett fram till satsningen?

– Vi har planerat det i två år ungefär, säger delägaren Ingrid Linné. Vi ser hur trycket ökar från Skåne och ser att det finns ett stort behov av ett större antal rum. Folk uppskattar att komma ut på landet och till avskildhet.

Besökarna kan delas upp i tre lika stora gästgrupper: konferens, spa och golf. Det är främst konferensdelen som vuxit, och det främst de senaste åren. Även fem nya konferensrum har byggts.

– Vi bygger i egen regi och det kan ta längre tid men den familjära känslan är viktig för oss.

Planerna framåt är ännu mer omfattande och om de blir av kommer det ske i samarbete med byggbolag.

– I planen ligger att vi ska bygga mellan 600 och 900 hushåll vid golfbanan, liksom 30 lägenheter vid gården som blir long stay, säger Ingrid Linné.

Detaljplanen ska godkännas innan bostäderna kan börja byggas, så det kan dröja 1-2 år till byggstart. Hushållen ska säljas och då beräknas 2 000-3 000 människor flytta till området.

 – Då hamnar vi i ett helt annat sammanhang med vårt ny spa. Så vi kan kanske inte räkna hem satsningen på kort sikt, men på lång sikt. Nu hoppas jag att det går snabbt att få igenom detaljplanerna.