Annons

En skål för vaccin till fler

zoom
"Ju fler som är vaccinerade, ju snabbare kan världen öppnas upp och resandet komma igång", säger Visitas vd Jonas Siljhammar.
NYHETER. Visita deltar i kampanjen #19skålen för att hjälpa till i kampen mot pandemin och snabba på vaccineringen av befolkningen i världens fattigaste länder. ”Att fler får tillgång till vaccin är självklart behjärtansvärt i sig, men också oerhört viktigt för besöksnäringen”, säger Visitas vd Jonas Siljhammar.
Annons

Den 29 september lättar restriktionerna och fredagen den 1 oktober klockan 19 samlas Sveriges restauranger i en stor gemensam skål för att fira att samhället äntligen öppnar upp igen och uppmana gästerna att donera vaccin. Visita står bakom initiativet #19skålen tillsammans med organisationen Vaccine Forward.

– Det är ett bra initiativ för en viktig sak. Pandemin har slagit oerhört hårt mot den svenska besöksnäringen, men tack vare vaccinet ser många medlemmar nu ett ljus i tunneln, säger Jonas Siljhammar, vd Visita.

Vaccine Forward är en ideell organisation som hittills har samlat in 16,5 miljoner kronor via GAVI (Globala Vaccinalliansen), för att öka vaccinationsgraden i världens fattigaste länder. I nuläget är färre än 1 procent av befolkningen i de fattigaste länderna vaccinerade och kampanjen #19skålen är ett sätt att väcka uppmärksamhet kring den viktiga frågan.

– Att fler, runt om i världen, får tillgång till vaccin är självklart behjärtansvärt i sig, men också oerhört viktigt för besöksnäringen. Det minskar risken för att viruset muterar och orsakar en ny pandemi och ju fler som är vaccinerade, ju snabbare kan världen öppnas upp och resandet komma igång, säger Jonas Siljhammar.