Annons

Evenemangen som stoppas av corona

zoom
NYHETER. Inställda mässor och möten i coronakrisens spår slår mot besöksnäringen. Göteborgsvarvet är ett av de större evenemang som ställs in. "Det är givet att det får stora konsekvenser", säger Göteborg & co:s informationschef Stefan Gadd.
Annons

I ett extrainsatt möte på onsdagskvällen beslutade Göteborgs Friidrottsförbund att ställa in Göteborgsvarvet och på torsdagsförmiddagen skickades ett pressmeddelande ut:

”Göteborgsvarvet är inställt tills vidare. Detta är en mycket komplex situation med många inblandade som påverkas och det finns därför många frågeställningar och konsekvenser kopplade till detta beslut.”

Det står också klart att en rad större mässor och kongresser i staden ställs in. Den pågående underhållsmässan ställs in och kommer inte att genomföras som planerat den 12-13 mars.

Svenska mässans ledning satt på under torsdagen i möte och gick igenom läget och meddelade att de tills vidare avstod från att lämna några kommentarer. Under torsdagsförmiddagen skickade flera av arrangörerna till evenemang på Svenska mässan under de närmaste veckorna ut pressmeddelanden om att mötena inte kommer att genomföras. Det gäller bland annat.

  • Skolledarkonferensen, inplanerad till den 17-18 mars.
  • Träffpunkt Idrott 17-19 mars där kulturministern Amanda Lind och prins Daniel skulle ha medverkat.
  • Europeiska farmaceutkonferensen EAHP den 25-27 mars med 3200 deltagare.
  • Öl & whiskymässan 3-4 april.

Större evenemang som kan påverkas om förbudet består är bland annat en internationell konferens för hjärtspecialister den 13 maj med över 1000 deltagare.

På Göteborgs turistmarknadsföringsbolag Göteborg & co har bilden av konsekvenserna ännu inte hunnit klarna.

– Vi tittar på läget och följer de rekommendationer som myndigheterna kommer med, säger Stefan Gadd.

Göteborg & co är arrangör till Vetenskapsfestivalen den 20-29 april.

– Där undersöker vi just nu vilka effekterna blir, säger han.

Hur besöksnäringen i staden påverkas går ännu inte att säga. Januari var en bra månad och de gällde och indikationerna pekar på att det gäller även för februari, enligt Stefan Gadd.

Rader av evenemang ställs nu in runt om i landet.

På Stockholmsmässan stängdes Allt för sjön som skulle ha pågått till den 15 mars i förtid. Stockholmsmässan har meddelat att alla mässor med mer än 500 deltagare ställs in, helt i enlighet med regeringens beslut. Svenska cykelmässan den 20-22 mars kommer inte att genomföras, enligt arrangören. Även Gastro Nord och Lounge Expo skjuts upp, enligt Stockholmsmässans hemsida.

Satsa på take away till hemestern

Satsa på take away till hemestern

När fler semestrar på hemmaplan kan det bli trångt på de lokala restaurangerna. Därför bör du satsa på take away så att inga kunder behöver vända i dörren