Annons

F12-gruppen öppnar Miss Voon i hotellskrapa

zoom Ingen kedja på gång. Det säger Jonas Svensson, ansvarig för Miss Voons etablering i Uppsala.
Ingen kedja på gång. Det säger Jonas Svensson, ansvarig för Miss Voons etablering i Uppsala.
NYHETER. Den asiatiaska restaurangen Miss Voon ynglar av sig. Den nya restaurangen ska öppna inuti Elites nya hotell i Uppsala.
Annons

Invid centralstationen i Uppsala öppnar Elite sitt nya hotell Academia den 6 mars. Hotellet med 198 rum blir en av stadens högsta byggnader. På elfte våningen finns plats för restaurang och skybar med storslagen utsikt, och nyligen stod det klart att det är F12-gruppens asiatiska koncept Miss Voon som ynglar av sig.

− Det har alltid funnits en dröm att ta Miss Voon vidare, säger restaurangens krögare och köksmästare Jonas Svensson. När Bicky Chakraborty från Elite kontaktade mig och Melker för två år sedan angående den nya lokalen kändes det självklart att det skulle bli Miss Voon som flyttade in.

 

Följer med Elite

Expansionen är på sätt och vis ovanlig för F12-gruppen, som haft för vana att mejsla fram helt nya koncept på nya platser. En logisk förklaring är i det här fallet att Miss Voon redan ligger i Elite Eden Park Hotel i Stockholm. Men Jonas Svensson försäkrar att det inte är tal om någon kedjeetablering.

− Nej, vi får göra det här väldigt försiktigt. För mig står Miss Voon framförallt för kvalitet, och då kan man inte drömma om att öppna filialer i hela landet. 

Kommer konceptet att ändras något?

− Inte direkt. Vi har en meny och ett dryckesutbud som vi har jobbat stenhårt med att sätta under de här åren. Man kan säga att halva menyn är fast, medan andra halvan är mer öppen för att laboreras med. Vårt starka koncept har gjort att jag alltid drömt om att göra samma sak på en ny plats.

Jonas Svensson räknar med att dela sina veckodagar mellan Uppsala och Stockholm under en tid framöver, men tycker inte att det är något problem.

− Jag har drivit två ställen parallellt ganska mycket i min karriär, så det är bara kul. Uppsala är perfekt rent logistiskt eftersom det är enkelt att pendla dit. Dessutom har staden utvecklats väldigt mycket matmässigt sedan jag bodde där under en kort period. Jag ser verkligen fram emot att träffa nya människor.

 

Totalt 126 sittplatser   

Miss Voon i Uppsala får 86 sittplatser och ytterligare 40 i en bardel där det även serveras en enklare meny. Man har rekryterat 20 anställda, mestadels från Uppsala. Restaurangen öppnar för service den 23 mars. Det mest unika med den nya lokalen blir den höga höjden och den storslagna utsikten.

− Det är förstås speciellt att inte ligga i gatuplan, säger Jonas Svensson. En verksamhet på elfte våningen kräver lite mer logistisk planering samt ett visst arbete för att få gästerna att aktivt välja oss. En stor fördel är att du kommer att se restaurangen tydligt när du rullar in i Uppsala. Så det kommer vara svårt att missa. 

Håller stilen med återbrukade textilier

Håller stilen med återbrukade textilier

Till Granö Beckasin kommer människor från hela världen för att vara i naturen. Här är det hållbarhet in i minsta detalj som gäller. Från de återbrukade golven i hotellrummen till serveringspersonalens förkläden...