Annons

F12:s nye ägare: ”Vi ska få F12 att lysa lite klarare på nöjeshimlen”

zoom Mr Frenchs ägare Sten Carlgren tar över F12 och Publico.
Mr Frenchs ägare Sten Carlgren tar över F12 och Publico.
NYHETER: Melker Andersson och Danyel Couet säljer Fredsgatan 12 och sommarklubben F12. Nye ägaren om sina planer: ”F12 ska bli mer inkluderande och folkligt”.
Annons

Efter över två decennier säljer krögarduon Melker Andersson och Danyel Couet kultkrogen Fredsgatan 12 och sommarklubben F12. Köparen är krögaren Sten Carlgren, som sedan fem år driver restaurangen Mister French på Skeppsbron i Stockholm.

– Jag tycker att vi har kommit en bra bit på vägen med Mr French – det är en populär krog och jag har lyckats knyta till mig fantastiska medarbetare och ett team som är moget för nästa utmaning, säger Sten Carlgren.

Diskussioner om en affär har förts mellan honom och F12:s ägare sedan länge, men det var först nu som tiden kändes mogen.

– Av olika anledningar har det kommit saker i vägen, men nu har det gått väldigt fort och vi är extremt laddade inför att ta över.

Sten Carlgren tillägger:

– F12-terrassen har varit en institution och en klart lysande stjärna på nöjeshimlen, men de senaste åren har den falnat något. Jag hoppas kunna lyfta den till en högre nivå igen.

Sten Carlgren tar över som ny ägare under Valborgshelgen, men på grund av tidsbrist ska de förändringar han vill göra ska presenteras först under sommaren och hösten. Högsta prioritet är att få terrassen och sommarklubben klar, som får ett nytt uttryck direkt.

– Vi vill behålla hörnstenar som generösa öppettider och alltid bra tryck, men vi vill bredda oss. Musiken ska tilltala en större publik, vi ska bli mer inkluderande både vad gäller musik och åldersgrupper. En styrka hos Mister French som vi vill ta med oss till F12, är att det är mer folkligt.

Hur ska ni förändra matkonceptet?

–Vi håller på att utvärdera det, vi vill göra maten på vårt eget sätt, men det blir inte lilla Mister French. Under sensommaren ska vi gå ut med hur vi ska konceptualisera Publico.

Vad händer med personalen?

–De som vill vara kvar blir kvar, och nu jobbar vi för fullt med att bemanna terrassen inför sommaren, delvis från vårt team på Mr French. Övergripande köksmästare blir Thomas Åsberg från Mister French.

Sten Carlgren köper även F12:s systerkrog Publico.

–F12 behåller sitt namn, men Publico kommer troligtvis att heta någonting annat, säger han.