Annons

Förbud mot alkohol från klockan 22 klubbat

zoom Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
NYHETER. Regeringen har beslutat att alkoholförsäljning ska förbjudas på restauranger och barer mellan klockan 22.00 och klockan 11.00. Förbudet börjar gälla den 20 november.
Annons

– Läget i pandemin är just nu kritiskt. Vi måste bromsa smittan. Barer, nattklubbar och restauranger är riskmiljöer. Alkohol kan leda till att omdömet sviktar och att man börjar slarva med att hålla avstånd. Därför förbjuder vi nu alkoholservering efter klockan 22, säger socialminister Lena Hallengren i ett pressmeddelande.

Med anledning av detta förbjuds servering som avses i alkohollagen av spritdrycker, vin, starköl, och andra jästa alkoholdrycker eller alkoholdrycksliknande preparat mellan klockan 22.00 och 11.00.

Förbudet gäller inte på särskilda boenden (till exempel äldreboenden) eller rumsservering på hotell eller minibarer på hotellrum. Förordningen träder i kraft den 20 november 2020 och gäller till utgången av februari 2021.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...