Annons

Fotografiska lanserar nytt koncept för alla sinnen

zoom Emmy Sundberg, eventansvarig. Foto: Knut Koivisto / Margita Ingwall
Emmy Sundberg, eventansvarig. Foto: Knut Koivisto / Margita Ingwall
NYHETER. Kan man förstärka upplevelsen av konst och foto genom smaken? Ja, det hävdar Fotografiska i Stockholm som nu lanserar konceptet “Fotografiska för alla sinnen”.
Annons

– Både konst och mat har en stark kulturell anknytning som dessutom ofta är kopplat till upplevelser som vi vill dela med andra. Att kunna erbjuda hållbara upplevelser som involverar alla våra sinnen känns fantastiskt och är något vi tror kommer efterfrågas i allt större utsträckning framöver, säger Fotografiskas eventansvarige Emmy Sundberg.

Immersiva upplevelser – växande trend

Immersiva upplevelser, som syftar till händelser som skapats med hjälp av digital teknik är en växande internationell trend. Det kan exempelvis handla om teaterföreställningar där publiken ingår i handlingen eller måltider där mat såväl som rekvisita, klädsel och plats kretsar kring ett specifikt historiskt tema. Det är ett sätt att låta besökarna uppleva utställningarna genom alla sinnen.

Växtbaserade råvaror i säsong

I Fotografiskas immersiva koncept, som kombineras med smaker, dofter, ljud och andra sensoriska upplevelser, har man tagit fram en serie aktiviteter som nollställer såväl som aktiverar sinnena innan och under besöket. Det involverar bland annat olika smaker från Fotografiskas kök som i linje med ställets mat- och dryckesfilosofi utgår från hållbara och växtbaserade råvaror i säsong. 

– Andra sinnen som kommer aktiveras involverar dofter. Deltagarna kommer också kunna stanna upp och reflektera över olika frågeställningar under resans gång. Intentionen är att skapa en stark närvaro och en känsla av att vara mer ”här och nu”, säger Emmy Sundberg om det nya konceptet som utvecklats tillsammans med Herr Omar, en mötes- och kommunikationsbyrå som har specialiserat sig på upplevelse- och interaktionsdesign.  

“Fotografiska för alla sinnen” kan bokas av grupper som aktivitet i anslutning till möten och event på Fotografiska. 

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...