Annons

Från pub till dinner club – Harrys öppnar 12 nya restauranger

NYHETER. Efter en lyckad öppning av kedjan Harrys nya restaurang Hey Lucy i Linköping är nu tanken att expandera konceptet. På sikt räknar kedjan kunna skapa tolv nya restauranger runt om i landet.
Annons

Fredagen 3 mars slog portarna upp för Harrys asiatiska fusion-restaurang Hey Lucy i Linköping. Och gensvaret har varit starkt sedan öppningen, säger företagets vd Niclas Möller.

 

– Det är ett jätteintresse, vi har varit fullbokade hela veckan. Som jag ser det har vi fyllt ett marknadsglapp med något nytt.

 

Innan Harrys snickrade fram konceptet Hey Lucy så hade kedjan läst trendrapporter och scannat av marknaden i Linköping.

 

– Vi har sett att dagens gäster söker en annan typ av produkt för sitt kvällsnöje. Och asiatisk fusionmat är verkligen i ropet internationellt, och något liknande saknades i staden. Här hade vi också möjlighet att testa något nytt då vi stängt en restaurang under Harrys paraply.

Dinner club

Inspirationen till Hey Lucy har hämtats från andra kända restauranger med asiatisk fusion-meny, till exempel Hakkasan i London, Tao Uptown i New York och Peacock i Göteborg. Niclas Möller beskriver inriktningen som ”en dinner club med asiatiska inslag”.

 

– Inredningen går i rött, guld och svart med träinslag. Gästerna sitter i bås som liknar kokonger och vi har en stor bar med spännande cocktails. Rätterna är tänkta att delas bland gästerna och på menyn finns exempelvis grillad tonfisk, springrolls och långbakad grissida.

Mogen publik

Målgrupp för satsningen är en mogen och trendkänslig publik som vill upptäcka nya saker. Och den typen av gäster finns i fler städer, tror Niclas Möller.

 

– Ännu har vi ingen etableringsstrategi för Hey Lucy, men på sikt kan det bli upp till tolv restauranger runt om i landet. Efterfrågan är jättestor och det vore kittlande att bygga asiatiska restauranger på samma sätt som vi jobbar med Harrys. Vi har redan fått förfrågningar, både från fastighetsägare och krögare, som vi ska utvärdera nu.

 

Kommer framtida Hey Lucy-restauranger ersätta befintliga Harrys?

 

– Nej, Harrys är vår huvudprodukt så det skulle i så fall vara på nya locations som kompletterar vårt koncept.

 

Vad händer härnäst?

– Nu ska vi se till att göra det riktigt bra i Linköping och utveckla menyer och drinkar. Sedan får vi hantera alla efterfrågningar och se om vi snickrar ihop en till eller två till Hey Lucy.  

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...