Annons

Från volontär i Colombia till Stockholmshotell

zoom
"Jag tog mig utanför min lilla bubbla och insåg att det finns en rätt stor värld där utanför", säger Daniel Ogalde.
KARRIÄR. Daniel Ogalde, ny event- och kommunikationschef på Radisson Strand Hotel har stora planer för verksamheten. Efter tre år som volontärarbetare i Colombia ser han världen med nya ögon. 
Annons

Hej Daniel Ogalde, du är ny event- och kommunikationschef på Radisson Strand Hotel, där ni nu satsar stort. Berätta.

– Vi bygger om hela Radisson Strand Hotel tillsammans med arkitektbyrån Wingårdhs, som också har inrett vår nya restaurang The Strand och våra nya barer. Vi har också ett helt nytt möteskoncept, Strand Gatherings, som handlar om att få till den där kreativa atmosfären, skapar både samtal och idéers.

 

När vi senast träffade dig var du pr-ansvarig på Berns, vilka erfarenheter har du med dig från Berns, som du kan dra nytta av på Radisson Strand Hotel?

– Jag hade fyra väldigt lärorika år på Berns och Nosh and Chow. Det är två institutioner som många känner till och som under åren konstant återuppfunnit sig själva. Den resan vill vi också göra på Strand Hotel som ju har en lång historia som mötesplats, med både Greta Garbo och Ingrid Bergman som frekventa gäster.

 

Vilken har varit din viktigaste lärdom?

– Lärdomar har en tendens att komma i olika stadier beroende på hur redo du att ta emot dem. Starka kvinnor har alltid varit en inspirations- och motivationskälla. Min moster, mamma och syster lärde mig jättemycket. Jag har också haft flera professionella förebilder som lärt mig massor om struktur, Ingmari Pagenkemper, vd på Södra teatern, Nanna Waktel, tidigare vd på Berns och Yvonne Sörensen Björud, också tidigare vd på Berns, samt Johanna Karlberg, marknadschef på Södra teatern.

 

Men 2014 sade du ganska plötsligt upp dig, vad hände?

– Man känner när man är färdig med en process och jag tror att jag då utvecklats så långt jag kunde. Nu behövde jag testa allt jag lärt mig och få en chans att vidareutvecklas. Kanske kallas det ålderskris? Jag kände att det var dags att ta tag i livsdrömmen och göra något mer utanför Sverige.

 

Ditt liv tog en helomvändning, hur kom detta sig?

– Ja, jag sade upp mig, sålde min bostadsrätt, flyttade in i andrahandslägenhet och ägnade några veckor åt att bara fundera på vad jag ville bli. Jag blev Diakonias regionala kommunikatör i Latinamerika och flyttade till Colombia där jag jobbade som volontär. Jag ångrar inte det en sekund. Att möta människor som tagit sig tillbaka från de tuffaste erfarenheter och som även kämpar för andras rättigheter är lärorikt.

 

På vilket sätt har åren i Colombia påverkat dig?

– Det är nog mest den personliga utvecklingen som visserligen varit den jobbigaste, men också den mest lärorika. Att under tre år skapa sig ett helt nytt liv och lära känna en helt ny kultur, det har gett mig insikt i hur svårt det är att försöka bli en del av ett nytt sammanhang. Jag tog mig utanför min lilla bubbla och insåg att det finns en rätt stor värld där utanför.

 

Finns det något av det du upplevde i Colombia som du kan ta med dig i din tjänst på Radisson Strand Hotel?

– Jag har också lärt mig att det är helt okej att fucka upp, så det är bra att köra. Min känsla har varit att allt i den här branschen ska vara så tillrättalagt och perfekt, men jag tror att mycket händer under ytan. Vi fuckar alla upp då och då. Det är helt okej bara vi har en tilltro till att det ordnar sig.

 

Vilka upplevelser vill ni ge era gäster i första hand?

– Vi vill ge något unikt, där gästerna inte bara får en helt galen upplevelse, utan där de också är med och skapar den. Att vi har respekt för och ser värdet i alla människors bakgrunder, oavsett om man är en bloggerska från Östermalm eller förortsbrud. Här ska alla ha en plats och jävligt kul.

 

Nu storsatsar ni på Radisson Strand Hotel, vilka är era största utmaningar?

– Det öppnas ju nya saker i Stockholm hela tiden. Det är en jättekonkurrens vilket självklart är bra. Det är självklart en utmaning att inte fastna i trendfällan utan verkligen skapa en långsiktighet.  

 

Vilken är din chefsfilosofi?

– Att ge folk frihet under ansvar. Att vara så transparent i beslutandeprocessen som möjligt för att skapa förståelse, att lyssna, men att i slutänden ha en ledanderoll. 

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...