Annons

Fredrik Lindfors tog ett silver värt att skåla för

zoom
NYHETER. Under helgen gick Nordiska Mästerskapen i sommelieri av stapeln i Köpenhamn. Två av tre pallplatser kneps av svenskar. Besöksliv har pratat med silvermedaljören Fredrik Lindfors.
Annons

Hej och grattis till NM-silvret. Hur känns det?

–Tack. Det känns  bra. Jag är nöjd med min insats. Jag vet vad som inte gick bra. Mitt stora misstag var att jag råkade skära mig i fingret så jag började blöda.

 

Aj. Hur då?

–Det var i momentet när vi skulle servera en flaska champagne till fyra personer och då skar jag mig på foliet på flaskan. Vilket också ledde till att jag förlorade tid på den andra delen av momentet då jag skulle rekommendera dryck till en 5-rättersmeny. Det var nog det som kostade mig segern. Men en andraplats är inte så tokigt.

 

Folieskada till trots – känner du någon revanschlusta?

–Ja! På ett sätt var det nog bättre för mig att komma tvåa, det gör mig motiverad att vilja tävla, nu när jag var så pass nära.

 

Du har ett SM-guld från i våras i bagaget. Sverige är, med hjälp av Arvid Rosengren, regerande VM-mästare. Är svenskar extra bra på att tävla i dryckeskunskap?

–Det säger mycket om svenskt sommelieri. Vi är rätt mycket i framkant och duktiga i Sverige. Jag tror att det beror på att vi tidigt anammat att man ska tävla i sommelieri. Det finns ett starkt mentorskap som lever vidare och som motiverar oss yngre. Svenska Sommelierlandslagets coach Sören Polonius har otroligt mycket erfarenhet som han delar med sig till oss.

[LÄS MER: ”Han skålade sig till seger i Sommelier-SM”]

 

Hur mycket har du förberett dig inför NM?

–Jag har läst teori i två timmar om dagen de senaste månaderna. Och så har Sören Polonius coachat, dels med blindprovningar och praktiska uppgifter så som serveringsscenarion. Många av de momenten vi tränar på är precis som de i tävlingssammanhang.

 

Vad blir nästa tävling?

–Nu ligger det ingen tävlingen framöver. Men däremot uttagning till EM och VM i maj.

 

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

När Amet & Partners och italienska världsaktören La Bottega slår sina påsar ihop bildas en ny jätteaktör. AMEGA LAB har som mål att omdefiniera upplevelsen av bekvämligheter