Annons

Fredrik Reinfeldt föreslås bli ny ordförande för Visita

zoom Visitas nuvarande ordförande Maud Olofsson är glad över att Fredrik Reinfeldt har tackat ja till att ta över uppdraget. Foto: Visita och Moderaterna
Visitas nuvarande ordförande Maud Olofsson är glad över att Fredrik Reinfeldt har tackat ja till att ta över uppdraget. Foto: Visita och Moderaterna
NYHETER. ”Jag är glad och hedrad över frågan och har meddelat valnämnden att jag står till förfogande”, säger Fredrik Reinfeldt.
Annons

Den före detta statsministern och partiledaren föreslås bli ny ordförande i Visitas styrelse.

Vill lyfta och utveckla näringen

– Besöksnäringen är av central betydelse för Sverige. Den ger många ett första steg in på arbetsmarknaden, finns över hela landet och består av allt från små familjeföretag till stora koncerner med tusentals anställda. Om jag blir vald jag ser fram emot att bidra till att lyfta och utveckla näringen ytterligare, säger Fredrik Reinfeldt.

– Det mest angelägna nu är att återstarta besöksnäringen efter pandemin och att företag inom besöksnäringen får bättre möjligheter att växa och utvecklas.

Stor betydelse för besöksnäringen

Valnämndens ordförande, Christer Johansson, är mycket nöjd med förslaget till ny ordförande.

– Vi är glada och stolta över att kunna föreslå Fredrik Reinfeldt till ordförande. Hans erfarenheter och kontaktnät kommer vara av stor betydelse för besöksnäringen framöver, säger Christer Johansson.

Maud Olofsson avböjer omval

Nuvarande ordförande Maud Olofsson har meddelat valnämnden att hon avböjer omval:

– Det har varit åtta fantastiska år som ordförande i Visita och under den tiden har näringen verkligen utvecklats till en basnäring.

Glad att Fredrik Reinfeldt tackat ja

– Gång på gång under de här åren har jag slagits av all den kreativitet och kämpaglöd som finns hos företagen inom besöksnäringen – inte minst under pandemin. Nu är det dock dags för någon annan att ta över och jag är väldigt glad att Fredrik Reinfeldt, som jag ju känner väl, har tackat ja till uppdraget.

Beslut om ny ordförande fattas på Visitas stämma den 2 maj.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...