Annons

Friends Arena satsar stort på nytt konferenskoncept

NYHETER. Friends Arena lanserar ett nytt konferenskoncept och satsar på att bli Sveriges mest händelserika arena för möten och konferenser.
Annons

Det nya konceptet ”en annorlunda konferens” fokuserar på hela konferensupplevelsen. Där fokus ligger på platsen, atmosfären och innehållet i arenans många olika evenemang. Resultatet som utlovas är en plats för både små och stora möten, konferenser eller events från två personer till en fullsatt arena med 65 000.

– Det här är en mötesplats med omkringliggande aktiviteter i en konstant föränderlig miljö där du ena dagen kan se 352 hästar genrepa för att nästa se hur gräs läggs ut, en scen byggs upp eller hur en Speedwaybana testkörs säger Victoria Huusko, ansvarig för konferens och event på Friends Arena.

Skräddarsydda upplevelser

Fokus kommer vara standardiserade möteslokaler, aktiviteter men också skräddarsydda upplevelser. Det kan vara straffsparkar på innerplan, hinderbana på läktarsektionerna, hisnande gångtur på arenans takbjälkar eller karaokesång på den gigantiska mediekuben. Konferenskonceptet är en fortsättning på arbetet som inleddes förra året då en storsatsning på mat- och dryck gjordes i samarbete med Operakällaren.

Bara fantasin sätter gränser

– Efterfrågan på annorlunda alternativ för konferenser och möten är stor och vi vet sedan tidigare att många som kommer hit är sugna på att göra något utöver det vanliga. Vi har redan genomfört aktiviteter som linbana, bungyjump och nattorientering och bara fantasin sätter nu gränser för vad vi kan erbjuda företag här, säger Victoria Huusko.

Vad tror du att den här satsningen kommer att göra för Friends Arena? 

För oss är det viktigt att visa att Friends Arena är en öppen och tillgänglig arena för alla, 365 dagar om året. Många förknippar enbart Friends Arena med stora evenemang, med satsningen på konferens vill vi visa att arenan även är en perfekt mötesplats för det lilla mötet samt att vi har öppen verksamhet 365 dagar om året.

Varför tror du att ”alternativa konferenser” har blivit så populärt? 

– Företag söker inspiration och nya mötesplatser, vi på Friends Arena kan erbjuda detta. Friends Arena erbjuder en spännande och konstant föränderlig miljö som ständigt växlar mellan olika typer av evenemang. Ena dagen har vi final i Melodifestivalen med glitter och konfetti för att dagen efter lägga ut en gräsmatta inför en spännande fotbollsmatch. Friends Arena har också en tydlig koppling till sportens värld vilket gör arenan till en perfekt plats för företag att ta möten för att diskutera ämnen som ”sätta målen”, ”sätt taktiken”, ”gå på offensiven” mm