Annons

Furuvik storsatsar på koncepthotell för 30 miljoner

zoom Skiss över nya Furuvik. Där man satsar 30 miljoner kronor i nytt hotell. Bakgrunden är att man vill locka konferensgäster.
Skiss över nya Furuvik. Där man satsar 30 miljoner kronor i nytt hotell. Bakgrunden är att man vill locka konferensgäster.
NYHETER. Furuvik har fler besökare än någonsin och boendet räcker inte till. För att möta efterfrågan och locka en ny målgrupp satsar man nu 30 miljoner kronor i ett nytt hotell. Tanken är att parken ska bli en året runt-verksamhet. 
Annons

De senaste åren har Furuvik sett ett ökat antal sommargäster och parkens camping och stugor är ofta uppbokade. Nu är planen att under 2018 öppna ett nytt koncepthotell, under namnet Furuvik havshotell.

– Vi är superglada över att äntligen komma igång, vi har planerat det här länge. Det unika med havshotellet är läget, det kommer att ligga precis vid havet med vattnet utanför dörren. Tanken är att väva ihop djurupplevelser i parken med bra boende, det är det häftiga, säger Nina Tano, vd för Furuvik.

 

Byggs ihop med restaurang

Hotellet kommer att byggas ihop med restaurangen Furuviks Brygga och det väntas innehålla 28 fyrbäddsrum.

– Än så länge är det lite tidigt att prata om inredning, men vi ser framför oss fräscha rum med koppling till havets blåa färger och parken. När man checkar in ska det kännas som en del av parken.

Nina Tano berättar att de även kommer att ta över restaurangen Furuviks Brygga som i dag drivs av Claus Hartwig och Yngve Persson.

– De har hyrt av oss och gett Bryggan ett gott rykte. Och vi har höga ambitioner när vi nu ska driva restaurangen. Runt om byggnaden ska det bli en boardwalk-känsla som påminner om Coney Island, vi har hämtat inspiration därifrån. Och inredningsmässigt ska det påminna om havet. Det är över ett år till öppning så vi har precis börjat nosa på matkonceptet.   

 

Satsar på konferens

Målgrupp för det nya hotellet är både sommargäster och konferensgäster, berättar Nina Tano. Och för att locka till sig konferensgrupper ska delar av restaurangen anpassas.

– För oss blir det ett helt nytt koncept när vi kan erbjuda konferenser med havsutsikt, god mat i restaurangen och djurupplevelser i parken. Just nu rustar vi hela restaurangen och där ska en konferensdel ingå, det kommer att bli två konferensrum. Vi har också anställt en försäljningschef som ska fokusera på att utveckla konferensverksamheten.

 

Varför satsar ni på det här?

– Vi har haft väldigt bra säsonger och kontinuerligt växande besökssiffror, det är därför vi gör det här. Efterfrågan på premiumboende ökar hela tiden, våra havsstugor hade en 96 procentig beläggning under högsäsongen förra året.

Bygget beräknas starta efter säsongsavslutningen i augusti och förhoppningen är att det ska vara klart till parkens öppning i maj 2018. Kostnaden väntas landa på cirka 30 miljoner kronor.

Ser du några utmaningar?

– Ja, att vi ska lyckas fylla hotellet. Vårt mål är att få restaurangen och hotellet att bli året runt-verksamheter, bland annat genom att locka konferensgäster.