Annons

Fyrstjärniga Åby Hotel i Mölndal har slagit upp portarna

zoom Marcus Östlundh, vd HKC Hotels, samarbetar med Kristina Wärmare, Åbymässan och Kent Jellmund, Marknadschef Åbytravet.
Marcus Östlundh, vd HKC Hotels, samarbetar med Kristina Wärmare, Åbymässan och Kent Jellmund, Marknadschef Åbytravet.
NYHETER. Nu öppnar HKC Hotels sitt hotell i det ombyggda arenaområdet vid Åbytravet i Mölndal. Hotellet innebär en investering på 30 miljoner kronor för familjeföretaget. ”Vi är extremt långsiktiga” säger vd Marcus Östlundh.
Annons

I dag slog Åby Hotel i Mölndal upp portarna. Det 14 våningar höga och 223 rum stora fyrstjärniga hotellet vid Åbytravet blir familjeföretaget HKC Hotels femte hotell.

– Det är vårt största och som mötes- och konferenshotell har det enorma möjligheter. Det kan ta från 10 personer till, ja 1 500 om man använder mässan, säger vd Marcus Östlundh.

Gensvaret är gott:

– Vi har riktigt fina bokningar redan. Nu öppnar vi ju på påsklovet så vi börjar med påskfirare, men sen blir det främst affärsresenärer i maj. Den 27 april är det Olympiatravet här och då är det så klart knökfullt.

Hela området kring travet har genomgått en förvandling. Travanläggningen var sliten och parkeringen blev utnämnd till Göteborgområdet fulaste plats. Nu har allt rustats upp och områdets klassiska gatukök har byggts om och öppnar i mitten av maj.

– Även badet på andra sidan gatan renoveras nu, säger Marcus Östlundh. Det har blivit ett jättefint område. Men det är klart – förut hade travet ett evenemang i veckan. Nu räknar mässan på 100 mässdagar per år och vi hoppas på hotellgäster varje natt, så det blir mycket mer folk. Det har säkert oroat grannarna.

Han hoppas ändå att de ser det positiva och nämner den nya punschverandan på Åbytravet och pergolan och baren överst på hotellet som öppnar i juni och ska vara öppen för allmänhet under vissa perioder, liksom att kollektivtrafiken har förbättrats.

– Grannarna ska vara våra ambassadörer. Man ska vilja säga att ”man bor vid arenan” och komma hit och käka lunch. Det ska vara tillgängligt. Vi försöker marknadsföra oss intensivt mot grannarna.

Hur går det då?

– Det återstår att se! Jag hoppas vi ska lyckas bra.

Det är Åbytravet, fastighetsbolaget Klövern, mässbolaget Easyfairs och HKC Hotels som skapar Åby Arena.

– Vi ses flera gånger i veckan nu och ska fortsätta att arbeta tajt. Det är viktigt att de som bokar uppfattar oss som olika avdelningar och inte som olika aktörer.

Hotellet öppnar idag och har en officiell invigning den 25 april. HKC Hotels har anställt ett 20-tal medarbetare, ett helt nytt team.

– Det var nyckelpersoner som vände sig till oss i tidigt stadium och vi gillar när folk visar att de vill jobba hos oss – då har de en fördel direkt. Det var så många bra namn som hörde av sig att vi inte behövde annonsera ut hotelldirektörtjänsten.

När får ni igen vad ni investerat?

– Första året blir tufft, det är vi medvetna om. Men vi tycker att vi har trovärdiga kalkyler på att vara plus före avskrivningar under 2020. För oss är det här en investering på runt 30 miljoner kronor, så det är klart att det tar tid att hämta hem. Men vi är extremt långsiktiga. Tar det några år så får det göra det. Hotell Hudik byggde farfar på 1950-talet.