Annons

Göteborg & Co:s nya vd: ”Det känns helt fantastiskt”

zoom Peter Grönberg har utsetts till ny vd för Göteborg & Co. Foto: Anders Thessing
Peter Grönberg har utsetts till ny vd för Göteborg & Co. Foto: Anders Thessing
NYHETER. Peter Grönberg blir ny vd på Göteborg & Co. Han kommer närmast från Volvo Group.
Annons

Nu är det klart att Göteborg & Co:s nya vd blir Peter Grönberg. Han har tidigare arbetat många år inom Volvokoncernen och har haft flera olika befattningar på ledande nivå. Närmast kommer han från en tjänst där han bland annat ansvarat för företagskultur, organisationsutveckling, ledarskaps- och mångfaldsfrågor och arbetsgivarvarumärke.

Grattis till nytt jobb. Hur känns det?
– Det känns helt fantastiskt. Jag sa faktiskt för några år sedan att drömjobbet vore att få verka i skarven mellan det offentliga och privata och det är precis det jag får göra nu. Dessutom ska det bli härligt att få jobba hemma i Göteborg efter att i många år rest runt i världen.

Vilken är den största utmaningen för Göteborgs besöksnäring?
– Målet är att vi ska fördubbla turism, kongresser och evenemang till 2030, och den stora utmaningen här är att lyckas göra det på ett hållbart sätt.

Vad tar du med dig från Volvo in i ditt nya jobb?
– Uppdraget på Göteborg & Co handlar både om att leda organisationen och att hålla ihop besöksnäringens alla delar och aktörer i staden. Det passar mig och min erfarenhet från att vara operativ chef i enheter men verksam i en stor koncern. Dessutom har jag ett stort nätverk inom näringslivet.

Peter Grönberg tillträder tjänsten som vd för Göteborg & Co den tredje juni. Han efterträder då Anders Söderberg som utsågs till tf vd i höstas när förre vd:n Camilla Nyman slutade och gick till Elite Hotel.