Annons

Göteborg – fortsatt en av världens mest hållbara städer

zoom Göteborg toppar för femte året i rad listan över världens mest hållbara destinationer. Foto: Colourbox
Göteborg toppar för femte året i rad listan över världens mest hållbara destinationer. Foto: Colourbox
NYHETER. Fredrik Lundgren från Göteborg & Co tog emot det eftertraktade priset – Leadership award – på ICCA-kongressen i Paris. I en kommentar säger han:
– Detta är en fantastisk utmärkelse och ett stort erkännande. Göteborg har i många år framgångsrikt drivit utvecklingen av en mer hållbar mötesindustri och besöksnäring.
Annons

Sedan starten 2016 har allt fler städer anslutit sig till Global Destination Sustainability. Under den första rankningen stod valet mellan 35 städer runt om i världen – i år mellan 73. Samtliga gånger har Göteborg kammat hem första platsen, förutom förra året då ingen mätning gjordes på grund av pandemin.

Varför Göteborg hela tiden toppat listan menar Katarina Thorstensson hållbarhetsstrateg på Göteborg & Co, har att göra med intensivt lagarbete och stort engagemang.

– Vi har stora utmaningar att hantera här och nu. Samverkan är vår superkraft och det är tillsammans i våra städer och internationellt som vi kan bidra till lösningar.

Global Destination Sustainability är en bred mätning av hur bra städerna är på att arbeta med hållbarhet. Bedömning och poängsättning görs utifrån 69 olika kriterier som täcker in allt från återvinning, utsläpp av växthusgaser, tillgänglighet, inkludering, trygghet och säkerhet, hållbarhetscertifierade hotell och restauranger till om det finns hållbarhetsstrategier hos både offentliga och privata aktörer.