Annons

Göteborg rankas världsetta på hållbara möten

zoom Göteborg utsågs som bäst i världen som hållbar mötesstad när Global Destination Sustainability Index avslöjades.
Göteborg utsågs som bäst i världen som hållbar mötesstad när Global Destination Sustainability Index avslöjades.
NYHETER. Bättre än Barcelona och smartare än Sydney. Göteborg är bäst i världen på att vara en hållbar mötesstad. Det gick att utläsa efter resultatet av Global Destination Sustainability Index.
Annons

Med 83 poäng av 100 möjliga rankades Göteborg högst före alla andra välkända mötesstäder som granskats av Global Destination Sustainability Index.

– Man känner sig oerhört stolt över sin stad. Detta är resultatet av flera års målmedvetet arbete med hållbarhetsfrågor där staden och näringen jobbat ihop. Det gör det ännu mer värdefullt, säger Annika Hallman, chef för möten på Gothenburg Convention Bureau.

Stadens arbete räknas in

Alla städer i undersökningen bedömdes hur väl de uppfyller krav på olika områden; miljömässig–, social–, leverantörers– och konventbyråers hållbarhet. Många städer i Sverige fick höga poäng men ingen lyckades bättre än Göteborg. 

För att placeras högt i indexet så räknas inte bara hållbarhetsarbetet hos lokal besöksnäring med mötesanläggningar och hotell utan även hur staden arbetar med hållbarhetsfrågor i stort.

– Nästan alla våra hotell är miljödiplomerade och alla stora mötesanläggningar har högsta miljöklassningen liksom flygplatsen. Göteborg ligger också långt framme i stadens miljöarbete och vad gäller social och ekonomisk hållbarhet vilket allt mäts i denna ranking, säger Camilla Nyman, vd för Göteborg & Co.

En förstaplats i rankingen är ett mycket positivt besked för alla stora mötesanläggningar i Göteborg.

– Fantastiskt för Göteborg som mötes- och evenemangsstad. Målet för oss är att vara i den absoluta toppen och detta är ett bevis på vårt framgångsrika samarbete mellan näringen och staden, säger Camilla Nyman.