Annons

Gotlands besöksnärings avgående vd: ”För många kockar”

zoom Matz Bengtsson upplevde det som svårt för Gotlands besöksnäring<br />
 att samlas i ett destinationsutvecklingsbolag. Foto: Colourbox
Matz Bengtsson upplevde det som svårt för Gotlands besöksnäring
att samlas i ett destinationsutvecklingsbolag.
Foto: Colourbox
NYHETER. Matz Bengtsson lämnar tjänsten som vd för Gotlands besöksnäring. Anledningen är att han saknar en samsyn om hur destinationen ska utvecklas för besökare.
Annons

För två år sedan gick Matz Bengtsson in som vd för Gotlands besöksnäring med ambitionen att samla näringen i ett destinationsutvecklingsbolag. Nu kastar han i handduken och lämnar sin tjänst.

– Ambitionen från min sida var att få till detta, men det jag ser ingenstans att det kan bli av. Jag har ett ansvar mot mig själv och har kommit fram till att det här är förknippat med för mycket frustration, säger han.

Varför har det varit så viktigt att få till ett bolag?

– Det som har varit viktigt är att samla de operativa frågorna och har en gemensam plan för hur vi ska säkerställa att Gotland blir bättre för besökarna från ett år till ett annat. Men jag saknar en gemensam vilja att göra detta, det är ganska många kockar.

Hur skiljer sig Gotland från andra destinationer när det kommer till att samla näringslivet kring gemensamma operativa frågor?

– Det är svårt att säga. Men det jag tycker fattas är både samsyn och resurser. Här tycker jag att både kommun och näring har ett ansvar för att hitta en långsiktighet i arbetet.

Hur känns det att sluta?

– Det känns inte roligt att kliva av, men när man väl kommer till en insikt är det ganska skönt att sluta. Planen är att en ny vd ska efterträda mig.

Många spelare har kommit tillbaka

Många spelare har kommit tillbaka

Efter pandemin har de spelande gästerna hittat tillbaka till Vegas och antalet nya spelare har ökat markant. I år har ungefär 30 000 nya spelare registrerat sig hittills och störst är ökningen bland 18–30-åringarna...