Annons

Gratisfärja gör Djurgården mer tillgänglig för besökare

zoom Foto: Clas Helander/KDI
Foto: Clas Helander/KDI
NYHETER. Imorgon fredag börjar en ny gratisfärja gå mellan Djurgården och Nybroplan. Bakom satsningen ligger sju aktörer på Djurgården. "Trycket är högt för att ta sig till Djurgården under juli", säger Camilla Zedendahl, vd Kungliga Djurgårdens Intressenter.
Annons

Under 30 dagar, från 28 juni till den 28 juli, går sju aktörer på Djurgården ihop och finansierar en gratisfärja. Färjan ska gå mellan Nybroplan och Allmänna Gränd på Djurgården dagligen mellan klockan 10.00 och 16.00.

– Under juli månad är trycket stort på befintlig kollektivtrafik. Vi vill göra det lättare att ta sig till Djurgården under högsäsong utan bil. Satsningen är en del av vårt hållbarhetsarbete och vision om ett bilfritt Djurgården, säger Camilla Zedendahl.

Besöksnäringen finansierar

Initiativet till gratisfärjan kommer från av Gröna Lund, Pop House, Liljevalchs, Vasamuseet, Skansen, Strömma samt Kungliga Djurgårdens förvaltning, som även finansierar denna.

– Vi samarbetar runt tillgänglighet och vi har alltid en dialog med staden och SL. Genom detta initiativ går vi nu före och testar att själva stärka upp trafiken. Vi ser ett stort behov och vill underlätta för alla som vill besöka Djurgården, säger hon.

Lätt att ta sig till Djurgården

För besöksnäringen är det oerhört viktigt att det är smidigt för besökare och gäster att ta sig till de olika verksamheterna.

– Djurgården är viktig för såväl stockholmare som turister och besöksnäringen i stort. Med det här initiativet vill visa att vi bryr oss om våra gäster. Det ska vara lätt att ta sig till Djurgården även under högsäsong. Vi hoppas på massa glada besökare och ännu mer trafik, säger Camilla Zedendahl och fortsätter:

– Stockholm är en stad omgiven av vatten och därför är det naturligt att satsa på just båttrafik. Det är också fantastisk att inleda sin upplevelse redan på båten. Vi hoppas att besökarna ska känna att vi flyttar Djurgården ännu närmare dem, säger Camilla Zedendahl.

Blir färjan kvar nästa år?

– Om vi ser att det kan underlätta för besökarna tänker vi att det i förlängningen blir ett långsiktigt samarbete med regionen. Stockholm är fantastiskt och många vill besöka oss men det är viktigt att infrastrukturen hänger med.